Αρχική Νέα Τοπικά Ο Βεντούρης το νέο αφεντικό της ΝΕΛ

Ο Βεντούρης το νέο αφεντικό της ΝΕΛ

31


Διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες στη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ, σαν συνέχεια της αλλαγής της μετοχικής της σύνθεσης, μετά τη μεταβίβαση του ποσοστού μετοχών της εταιρείας που κατείχε η ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέος διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ανέλαβε ο κ. Απόστολος Βεντούρης, στη θέση του έως χθες διευθύνοντος συμβούλου Απόστολου Αθηναίου.

Ο κ. Βεντούρης είναι γνωστός εφοπλιστής της ακτοπλοΐας και η εταιρεία του C-LINK Ferries δραστηριοποιείται στις γραμμές του Αιγαίου, με τέσσερα πλοία τρία συμβατικά τα «Παναγιά Τήνου», «Παναγιά Χοζοβιώτισσα», «Παναγιά Ψαριανή» και ένα ταχύπλοο το «Παναγιά θαλασσινή». Μάλιστα πρόσφατα εξαγόρασε το 2% της Hellas Flying Dolphins από τον Kώστα Aγαπητό, επίσης γνωστό από την παράνομη είσοδο του πλοίου του Aegean Sun στο λιμάνι της κατεχόμενης Aμμοχώστου.


Το «Παναγιά Ψαριανή» δραστηριοποιείται στη τοπική γραμμή Χίο-Ψαρρά-Χίο, το «Παναγιά Θαλασσινή» εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Ηράκλειο-Θήρα-Ιο-Ηράκλειο ενώ από 13/6 θα «πιάνει» και Πειραιά, ενώ τα άλλα δύο πλοία κάνουν δρομολόγια στις Κυκλάδες.

Επισημαίνεται ότι στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η ΑΝΕΚ αποφάσισε να μεταβιβάσει τη συμμετοχή της (18,92% του μετοχικού κεφαλαίου, 7.589.160 μετοχές) στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, έναντι 0,42 ευρώ ανά μετοχή, στον επιχειρηματία κ. Θεόδωρο Βενετσάνο εκπρόσωπο της εταιρείας Edgewater Holdings Inc.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου έκλεισε τη χρήση 2004 με ζημιές ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,02 εκατ. ευρώ του 2003. Επίσης ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε κατά 10,45% το ίδιο έτος στα 51,39 εκατ. ευρώ, από 57,37 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.


Πηγή: Ναυτεμπορική, Ημερησία