Αρχική Ομογένεια Γιόρτασαν οι Χιώτες της Κρήτης

Γιόρτασαν οι Χιώτες της Κρήτης

21

Στο Φαράγγι του Καρτερού, στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, γλέντησαν αλά Χιώτικα τη Δευτέρα του Πάσχα, μια παρέα πενήντα περίπου ατόμων, μέλη του Συλλόγου Χίων  Κρήτης , που φέρει τον  διακριτικό τίτλο “Χιόνη”.
Στο σκιερό και καταπράσινο περιβάλλον του φαραγγιού, σούβλισαν αρνιά ,χόρεψαν-πυργούσικο και άλλα χιώτικα και νησιώτικα χορευτικά τραγούδια- ενώ το κρασί,  προσφορά του συλλόγου, έρεε άφθονο.
Και οι Χιώτες της Κρήτης όπως όλοι οι συμπατριώτες μας εκτός των τειχών, δε χάνουν την ευκαιρία να συνευρίσκονται , να διασκεδάζουν, να τιμούν την μικρή ιδιαίτερη Πατρίδα.
Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουν τον Χιώτη Άγιο Ισίδωρο, ενώ προγραμματίζουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ένα ταξίδι στη Χίο με ναυλωμένο αεροπλάνο.
Για τα παραπάνω είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει ο Κώστας Ρες, γιος του αναγνώστη της “Δ”,και λαϊκού ποιητή από τις Καρυές , Παναγιώτη Ρε. Ο κ. Ρες , μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, λειτουργεί καφετέρια στο  Ηράκλειο, ένα πολύ καλό στέκι για τα πατριωτάκια, όπως και το φαρμακείο της Κικής Λαγούδη.
Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Κούβακας, αδελφός του διευθυντή της ΔΕΥΑΧ, και τι σύμπτωση, κι εκείνος στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου εργάζεται.  


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ