Αρχική Νέα Τοπικά Διαπλατύνεται η οδός Ριζαρίου, χάρη δωρεάς…

Διαπλατύνεται η οδός Ριζαρίου, χάρη δωρεάς…

15Στη διαπλάτυνση της οδού Ριζαρίου προχωρά η Δημοτική Αρχή Χίου, μόνο που τα έργα ξεκίνησαν από το εύκολο τμήμα και συγκεκριμένα από το δεύτερο κομμάτι που δώρισε η οικογένεια Χωρέμη επί Δημαρχίας Μεννή.
Αυτό όμως που έχει αξία είναι να προχωρήσει η διαπλάτυνση και προς τους στρατώνες στα παλιά δωρηθέντα του 1981, όπου όλο και κάποιο μπαλκόνι ξεμυτίζει πάνω στο δρόμο παρά την υποχρέωση που είχαν οι ιδιοκτήτες να έχουν “τραβηγμένες” προς τα μέσα τις κατοικίες- πολυκατοικίες.
Να σημειώσουμε δε ότι ακριβώς στα όρια είναι και νεόκτιστο κτήριο κοντά στο εκκλησάκι, που σημαίνει ότι με δυσκολία γίνεται και εκεί η διαπλάτυνση, ενώ υπήρχε την εποχή της δωρεάς η δέσμευση του Δημάρχου ότι όλες οι νεόδμητες κατοικίες θα ήταν 2 μέτρα προς τα μέσα.

Ιστορικό δωρεάς
Παρουσιάζοντας το ιστορικό της δωρεάς για τη διαπλάτυνση του δρόμου έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα αποκτήσει τελικά η Ριζαρίου ενιαία γραμμή ή θα έχει διακυμάνσεις το πλάτος της…
Η απόφαση για διαπλάτυνση  είχε ληφθεί επί Δημαρχίας Δημήτρη Πατελίδα. Συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου του 1981 είχε γίνει αποδεκτή από το τότε δημοτικό συμβούλιο, δωρεά γης σε μήκος 101,65 μέτρων και σε πλάτος που κυμαίνεται από 2,20- 3,40 μέτρα (περισσότερα δηλαδή από 250 τ.μ.) της οικογενείας Χωρέμη προς το Δήμο Χίου με σκοπό “τη διεύρυνση της συγκεκριμένης οδού.
Συγκεκριμένα είχε γίνει δωρεά του κ. Γιάννη Χωρέμη επί της οδού Μαδιά έτσι ώστε τα οικόπεδα των) Ελ. Στρουμπή, Αναστ. Φράγκου- Ελ. Αποστολή, Αντ Αποστολή, Μιχ. Καλλέργη, Παναγ. Καρανικόλα, Μιχ. Λεώδη- Μαρ. Λεώδη, Ιωαν. Πούπαλου, Ελ. Σαραντή- Ψύλλου και Μαρ. Αμύγδαλου- Ιωάν, Μελέκου (όπως αναγράφονται αναλυτικά στην απόφαση) να “τραβηχτούν προς τα δυτικά και την οδό Μαδιά, αφήνοντας ελεύθερη γη επί της οδού Ριζαρίου!
Με αυτόν τον τρόπο και οι ιδιοκτήτες δεν θα έχαναν τίποτα από την περιουσία τους και ο δρόμος θα αποκτούσε τα μεγέθη εκείνα που επιβάλλουν οι σημερινές ανάγκες.
Από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες επί της οδού Ριζαρίου, ελπίζουμε να μη βρεθεί κάποια δημόσια υπηρεσία να προχωρήσει στο σταμάτημα των εργασιών λόγω του ότι κόβονται και κάποια δέντρα, που κύρια είναι πάντως άγριες τσικουδιές.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΥΛΙΩΤΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓενική συνέλευση ΝΕΛ: Εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Επόμενο άρθροΕνημέρωση από την ΟΤΟΕ την Τετάρτη