Αρχική Πολιτισμός “Ενα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς από το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ-...

“Ενα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς από το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ- σήμερα συνέντευξη τύπου

50

 Τη θεατρική παράσταση “Ενα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς, παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ.
Η παράσταση σε σκηνοθετική διδασκαλία της Ισαβέλλας Μαρτζοπούλου θα ανέβει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ στις 8.30 μ.μ. και μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.
Η παραγωγή θα συμμετάσχει με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρωσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Τσέχωφ στη Μόσχα, καθώς επίσης και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου στο Κάιρο.
Μάλιστα την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο, το Διευθυντή και τους συντελεστές της παράστασης.
Το “Ενα ταξίδι στη Βραζιλία”, πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά  κείμενα του αποκαλούμενου “τελευταίου Ρώσου πρωτοπόρου”, Δανιήλ Χαρμς που κατέφυγε στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας για να σπάσει το φράγμα της καλλιτεχνικής του απομόνωσης από το σταλινικό καθεστώς στα χρόνια του ’30.
Ο Χάρμς συνελήφθη στο Λένινγκραντ τον Αύγουστο του 1941 και κατέληξε σε ψυχιατρείο των φυλάκών στις 2 Φεβρουαρίου του 1942. Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του δεν πρόλαβε να δει δημοσιευμένο κανένα από τα “ενήλικα” έργα του. μόνο μετά την “γκλάσνοστ (επί Γκορμπατσόφ) άρχισαν να εκδίδονται κανονικά και από τότε επακολούθησε πληθώρα εκδόσεων στις περισσότερους χώρες του κόσμου.
Με αφετηρία τους δύο χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων, του ορθολογιστή και του ονειροπόλου, ο Χάρμς στήνει ένα ξέφρενο ταξίδι.
Από την πτήση του ταξιδιού στη Βραζιλία εξαιρούνται μόνο όσοι θέτουν τον εαυτό τους, εκτός!
Μετάφραση: Μαρία Τσαντσάνογλου
Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθετική διδασκαλία- χορογραφία: Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου
Σκηνική- ενδυματολογική άποψη: Χενκ βαν Λούνεν
Σχεδιασμοί φωτισμών: Δήμος Αβδελιώδης
Ζωγραφική: Αγγελική Κουρμουλάκη
Μουσική καθοδήγηση και εκτέλεση επί σκηνής: Γιώργος Παπαγεωργίου
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρκέλλα Γεωργαλά, Χριστίνα Καραβεζίρη, Αυγούστα Λυκουρίνα, Στέργιος Μπαρές, Άγγελος Παντελάρας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα ΑΕΙ λόγω απεργίας την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Ρεχάγκελ και 1-0 τη Γεωργία