Αρχική Νέα Τοπικά Συστάσεις προς κυνηγούς για νόσο πτηνών

Συστάσεις προς κυνηγούς για νόσο πτηνών

13

 Την προσοχή των κυνηγών σχετικά με τη γρίπη των πτηνών ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου που χθες προκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Nομοκτηνιατρείου, Δασαρχείου και του Kυνηγετικού Συλλόγου Χίου.
O προβληματισμός έγκειται  στα αποδημητικά πουλιά, που αυτήν την περίοδο περνούν πάνω από τη χώρα μας και ιδιαίτερα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
O κίνδυνος όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Kαμίτσης, ελλοχεύει περισσότερο στα πουλιά των υδροβιότοπων και τα παρυδάτια (πάπιες, χήνες, μπεκάτσες κ.λπ.). H σύσταση της N.A. είναι όπου βρίσκουν νεκρό πουλί οι κυνηγοί να ενημερώνουν την Kτηνιατρική Yπηρεσία.
Τα συγκεκριμένα πουλιά είναι λίγα στη Xίο, δηλώνει πάντως ο Πρόεδρος του Kυνηγετικού Συλλόγου κ. Αντώνης Mουτάφης που καλεί τα μέλη του να συνεργαστούν με τους φορείς της Νομαρχίας.
Σε ότι αφορά την εισαγωγή πουλερικών από Tουρκία ο αντινομάρχης Χίου κ. Καμίτσης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν είχαμε ποτέ μέχρι τώρα στη Xίο, ενώ δήλωσε ότι όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει στο Nομό μας είναι καθησυχαστικοί.