Αρχική Νέα Οικονομία Κόντρα επιβατηγών με πλοία Ro-Ro

Κόντρα επιβατηγών με πλοία Ro-Ro

60

{fnc titlos}


 Ως αθέμιτο ανταγωνισμό χαρακτηρίζει η ’Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοίας την εξομοίωση με περσινό νόμο των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων και αυτά τύπου Ro – Ro.
Η ’Ενωση είχε σχετική συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με το Γενικό Γραμματέα του ΥΕΝ Λάμπρο Λαμπρόπουλο και όπως αναφέρει η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,  ο πρόεδρος της, Στέλιος Σαρρής και οι Αντώνης Αγαπητός και Γεράσιμος Στρίντζης τόνισαν ότι με το άρθρο πρώτο του νέου νόμου 2932/2001, είναι φανερό ότι θα αποβεί καταστροφική για τα Ε/Γ-Ο/Γ «λόγω του ασυγκρίτως μεγαλύτερου κόστους εκμετάλλευσης που έxουν σε σxέση με τα πρώτα προσφέροντας για το λόγο αυτό xαμηλότερα κόμιστρα και συγκεντρώνοντας το σύνολο των μεταφερομένων φορτηγών κυρίως οxημάτων».
Μάλιστα χαρακτηρίζουν άνιση τη μεταχείριση των δύο κατηγοριών πλοίων αφού τα Φ/Γ-Ο/Γ  πλοία εξαιρούνται από το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα τα πλοία αυτά να μπορούν ακώλυτα με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες να εκτελούν τα δρομολόγιά τους και να προτιμούνται από τις μεταφορικές εταιρείες όσο διαρκεί η απαγόρευση απόπλου.
Δεν γνωρίζουμε αν καταφέρουν οι ακτοπλόοι να πετύχουν ευνοϊκή ρύθμιση για αυτούς του θέματος, αυτό όμως δεν πρέπει να γίνει με κατάργηση για παράδειγμα της απαγόρευσης απόπλου. Εκτός αυτού γνωρίζουμε πολύ καλά ειδικά στη Χίο ότι σε θέματα που αφορούν τη μεταφορά των καυσίμων είναι αναγκαία η δρομολόγηση πλοίων Ro-Ro, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ζήτημα όσο αφορά τους νησιώτες είναι να έχουν καλή συγκοινωνία και φθηνά κόμιστρα, κάτι που είναι δύσκολο να αφεθεί στον ελεύθερο και μόνο ανταγωνισμό των εφοπλιστικών επιχειρήσεων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαβεβαιώσεις ΥΕΝ για άγονη γραμμή
Επόμενο άρθροΑνοικτό το Μουσείο για μαθητές