Αρχική Νέα Οικονομία Διαβεβαιώσεις ΥΕΝ για άγονη γραμμή

Διαβεβαιώσεις ΥΕΝ για άγονη γραμμή

73


{fnc titlos} Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια προς ορισμένα μικρά νησιά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝ, τόσο το ίδιο όσο και το Υπουργείο Αιγαίου ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες ανάθεσης δρομολογίων από την πρώτη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και τέλος Οκτωβρίου του 2003.  Όλα τα νησιά ακόμη και το πιο μικρό είναι πλήρως διασφαλισμένα με επαρκή δρομολόγια.
Αξίζει να σημειώσουμε, αν και το θέμα δημιουργήθηκε κυρίως για νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, πως το συγκοινωνιακό και η ακτοπλοϊκή σύνδεση αξιολόγησε για τα Ψαρά, σαν το σημαντικότερο πρόβλημα ο νέος Δήμαρχος Ψαρών Μανώλης Αγαπούσης.
Το θέμα δημιουργήθηκε την περασμένη Τετάρτη με τις αλλαγές που προωθούνται σε διάφορες γραμμές λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα που θα ισχύει από 1/11/2002.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε δηλώσει ότι επίκεινται αλλαγές στο νόμο για την απελευθέρωση, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Θαλασσίων Ενδομεταφορών (ΡΑΘΕ) και την τροπή που πήρε η υπόθεση στα Δωδεκάνησα όπου δικαιώθηκε στη προσφυγή της η εταιρεία «Blue Star Ferries» να έχει δικαίωμα δρομολόγησης πλοίων. (Αρχικά το ΥΕΝ δεν είχε δώσει την έγκριση αφήνοντας την αποκλειστική εκμετάλλευση της γραμμής στις εταιρείες ΔΑΝΕ και G.A. Ferries).
Εξάλλου σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου Δημήτρη Ειρηνάκη, στην Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας γίνεται αναλυτική αναφορά στο θέμα της «απευθείας ανάθεσης εξυπηρέτησης άγονων γραμμών νομού Κυκλάδων». Η επιστολή του κ. Ειρηνάκη καταλήγει λέγοντας πως:
«…θεωρούμε ότι η υπηρεσία μας έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια δημοσιοποίησης και ενημέρωσης για το πρόβλημα και καθ’ όσον αφορά στην απευθείας μίσθωση ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επελέγη η χαμηλότερη προσφορά από τις τρεις, σύμφωνα προς το συμφέρον του Δημοσίου».


  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤελευταία προβολή για τον Παντελή Χαρίτο
Επόμενο άρθροΚόντρα επιβατηγών με πλοία Ro-Ro