Αρχική Νέα Τοπικά Σε καλό δρόμο η εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για ένωση ΕΝΑ- ΕΤΑΧ

Σε καλό δρόμο η εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για ένωση ΕΝΑ- ΕΤΑΧ

13

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για την ενοποίηση των αναπτυξιακών εταιρειών ΕΤΑΧ και ΕΝΑ Χίου, αναφέρεται σε δελτίο τύπου από το Γραφείο Νομάρχη.
Σε πρόσφατη επίσκεψη του μελετητή στη Χίο, για την εξέλιξη της μελέτης ενημερώθηκε ο κ. Νομάρχης Χίου, ενώ σε συναντήσεις με τον υπεύθυνο της Ν.Α. Χίου και με τις διοικήσεις και στελέχη των δυο εταιρειών τέθηκαν υπόψη του μελετητή οι παρατηρήσεις τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο της μελέτης.
Κατά την ενημέρωση συζητήθηκε η σκοπιμότητα συγχώνευσης των 2 εταιρειών, προκειμένου ο Νομός μας να αποκτήσει ένα μηχανισμό σχεδιασμού μακροπρόθεσμης πολιτικής στην περιοχή μας, ο οποίος θα προωθεί την ανάπτυξη, θα αναλαμβάνει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων και προγραμμάτων.
Επίσης υπογραμμίστηκε ότι η πορεία συγχώνευσης πρέπει να βασιστεί σε συγκεκριμένα βήματα και, κυρίως, στην ενημέρωση και την εξασφάλιση συναίνεσης των δυο εταιρειών καθώς και στη σχετική ενημέρωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου καθώς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ομαλή εξέλιξη υφιστάμενων προγραμμάτων.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία προσδιορίζεται για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες της ενοποίησης, οι οποίες θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός ισχυρού αναπτυξιακού φορέα με ευρύτερες θετικές επιπτώσεις στην τοπική μας ανάπτυξη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα
Επόμενο άρθροΠόλο: ΝΟΧ-Γλυφάδα στο Ιωνικό