Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πρόσκληση χωρίς οδοιπορικά

Πρόσκληση χωρίς οδοιπορικά

36


{fnc titlos}


 Πρόσκληση για συμμετοχή στο 7ο Εθνικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ηλιακής Τεχνικής για τις ’Ηπιες Μορφές Ενέργειας που πραγματοποιείται στην Πάτρα από τις 6- 8 Νοεμβρίου έλαβε το 2ο ΤΕΕ Χίου.
Δώρο- άδωρο όμως αφού το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων φροντίζει με το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο να δηλώσει πως «η μετακίνηση θα γίνει χωρίς δαπάνη για το ΥΠΕΠΘ»!
Ετσι αν και το 2ο ΤΕΕ είχε να παρουσιάσει σχετική εργασία εντούτοις δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του, λόγω έλλειψης οδοοπορικών! Συγκεκριμένα στο σχολικό έτος 2001-2002 εκπονήθηκε θέμα για τις ήπιες μορφές ενέργειες και συγκεκριμένα μελέτη ηλιακού συστήματος για ψύκτη νερού, που μάλιστα έχει παρουσιαστεί και σε σχετική ημερίδα πέρυσι στο ΟΜΗΡΕΙΟ.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν βέβαια και στο 4ο Γυμνάσιο Χίου όπου είχν κατασκευάσει πέρυσι «αυτοκίνητο οικονομίας» και είχαν κάνει μάλιστα σχετική επίδειξη στην πλατεία Βουνακίου.
 Οπως σημείωσε ο καθηγητής Τεχνολόγος μηχανολόγος- μηχανικός Κώστας Χατζησταμάτης έχει ετοιμαστεί από το 2ο ΤΕΕ οπτικοακουστικό υλικό ώστε να παρουσιαστεί στα πλαίσια του συνεδρίου, που σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να συμμετάσχουν περί τα 17 σχολεία, η εργασία τους.
Δεν έκρυψε όμως τόσο ο ίδιος όσο και οι μαθητές από το σχετικό τμήμα τη δυσαρέσκειά τους που δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στο συνέδριο, όπου η εμπειρία θα ήταν σίγουρα μοναδική.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε έξωση ο στίβος από το Δημοτικό Στάδιο
Επόμενο άρθροΕπιτέλους επισκευάζεται το σχολείο- ψυγείο