Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Επιτέλους επισκευάζεται το σχολείο- ψυγείο

Επιτέλους επισκευάζεται το σχολείο- ψυγείο

45

{fnc titlos}


 
Ο τελευταίος χειμώνας με κρύο και υγρασία αναμένεται να είναι ο φετινός για τους μαθητές του 4ου δημοτικού Σχολείου Χίου και 12ου Νηπιαγωγείου που στεγάζονται στο κτίριο της Τρουλωτής ύστερα από την οριστική ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2000 – 2006 Βορείου Αιγαίου.
Το σημαντικό αυτό έργο της Χίου για τον τομέα της εκπαίδευσης, εντάχθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Μαρίας Σκέμπερη.
Έχει τίτλο “Βελτίωση κτιριακών υποδομών στο 4ο δημοτικό σχολείο Χίου”, με προϋπολογισμό 505.000,00 € (περίπου 172 εκ. δρχ.).
Στην προηγούμενη σχολική χρονιά τα πλάνα με τα παιδιά να κάνουν μάθημα με πλήρη εξάρτηση για… σκι! και τους κουβάδες να προσπαθούν
 να μαζέψουν τα νερά που έτρεχαν από την οροφή έκαναν το γύρο της Ελλάδας. Χρειάστηκε βέβαια να  ξεπεραστούν αρκετά γραφειοκρατικά κυρίως εμπόδια για να ενταχθεί τώρα το έργο και ενώ ήδη ο Δήμος Χίου έχει ξεκινήσει τις εργασίες με δικά του κονδύλια για τη σκεπή.
Δήλωση για το θέμα έκανε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Μαρία Σκέμπερη, η οποία είχε δεσμευτεί προσωπικά για ένταξη του έργου στο ΠΕΠ, (όπως και η υφυπουργός Υγείας Ελπίδα Τσουρή ότι θα δινόταν λύση στο θέμα).
“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τονίζει στη δήλωσή της η Γενική Γραμματέας, ενέταξα, όπως είχα δεσμευθεί στη Χίο, στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα, τις αναγκαίες βελτιώσεις στο 4ο Δημοτικό. Ένα έργο με το οποίο αντιμετωπίζονται τα γνωστά προβ
λήματα της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Θα υλοποιηθούν μια σειρά από επεμβάσεις για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του κτιρίου, ώστε να παραδοθεί σύντομα στη μαθητική κοινότητα ένα σύγχρονο σχολείο”, τόνισε η κα Σκέμπερη.
Οι εργασίες που έχουν χρόνο αποπεράτωσης στις 30 Απριλίου του 2003, προβλέπουν:
Την καθαίρεση τμήματος επιχρισμάτων εκεί όπου υπάρχει βλάβη του φέροντος οργανισμού. Θα ενισχυθεί ο φέρων οργανισμός με μεταλλικό οπλισμό και με έγχυτο σκυρόδεμα, θα αποκατασταθούν οι βλάβες στα επιχρίσματα, αλλά και όπου δεν υπάρχουν θα συμπληρωθούν.
Θα αποψιλωθεί και θα επανασκευαστεί πλήρως η μόνωση στα δώματα.
Θα αποκατασταθούν οι βλάβες όπου υπάρχουν στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου.
Τέλος θα γίνουν εργασίες βαφής εξωτερικά και εσωτερικά αφού προηγουμένως αντικατασταθούν τα υπάρχοντα κουφώματα.
Το σχολείο στην κεντρική του είσοδο διαθέτει ράμπα δια της οποίας είναι εύκολη η πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Με κατάλληλες διαμορφώσεις που θα γίνουν στην είσοδο αλλά και στις αίθουσες που υπάρχουν στο ισόγειο του κτιρίου, το σχολείο θα μπορεί με την ολοκλήρωση των εργασιών να φιλοξενήσει παιδιά με κινητικά προβλήματα.
 
Και ανησυχία στο 3ο-8ο Δημοτικό
Εν τω μεταξύ ο σεισμός και η τραγωδία σε σχολείο χωριού της Ιταλίας ανησύχησε ιδιαίτερα τους γονείς και δασκάλους του 3ου-8ου δημοτικού σχολείου Χίου. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού- δάσκαλος Σαράντος Πιτσιλαδής εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρουσιάζει η τοποθέτηση των λυόμενων αιθουσών ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα.
Τόνισε ότι έχει δεσμευτεί στο σύλλογο και στη σχολική κοινότητα η υφυπουργός Υγείας Ελπίδα Τσουρή ότι θα εξευρεθούν οι αίθουσες και πως το θέμα κωλυσιεργεί γιατί απουσιάζουν οι υπουργικές υπογραφές με τις οποίες οι αίθουσες του ΥΠΕΧΩΔΕ θα περνούν στο Υπουργείο Παιδείας και έτσι θα έρχονταν στη Χίο.
“Μας διαβεβαιώνουν ότι είναι θέμα ημερών, αλλιώς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις”, σημείωσε ο κ. Πιτσιλαδής.

Διαφήμιση