Αρχική Πολιτισμός Οι 40 μέρες προς την Ελευθερία

Οι 40 μέρες προς την Ελευθερία

32


{fnc titlos}


 
Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται μέχρι τις 17 Νοεμβρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο.
Έχει τίτλο “Οι σαράντα μέρες των μαχών της απελευθέρωσης” και περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό συνοδευόμενο με αποσπάσματα εφημερίδων της περιόδου 11 Νοεμβρίου 1912 μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου οπότε και παραδόθηκε ο τούρκος Ζιχνή Μπέης που ήταν τοποτηρητής στο νησί.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Κέντρο Χιακών μελετών “Πελινναίο” σε συνεργασία με το ΟΜΗΡΕΙΟ προς τιμή των 80 χρόνων από τα Ελευθέρια της Χίου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα με δυο ενδιαφέρουσες διαλέξεις.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. ο γιατρός, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χίου Αντρέας Μιχαηλίδης θα μιλήσει με θέμα “η Συμβολή των Χίων ιατρών στον απελευθερωτικό αγώνα”.
Θα ακολουθήσει η ομιλία του Γιάννη Μακριδάκη, εκδότη του περιοδικού “Πελινναίο” με θέμα “Ο Μοναχός Ιγνάτιος και η συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα”. Πρόκειται για το μοναχό που με προσοχή κράτησε το ρόλο του αγγελιαφόρου μεταξύ της τουρκικής και ελληνικής πλευράς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Τούρκων.
Εξάλλου την παραμονή της 11ης Νοεμβρίου, θα γίνουν την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης του υπουργείου Αιγαίου, “Το Αιγαίο των Βαλκανικών Πολέμων” αλλά και η προαναφερθείσα έκθεση του Κέντρου Χιακών Μελετών “Πελινναίο”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση χωρίς οδοιπορικά
Επόμενο άρθροΦιλόξενοι στη… Filoxeneia