Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις 20 Λυρικά τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη- Συναυλία του Ωδείου Αιγέας (video)

20 Λυρικά τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη- Συναυλία του Ωδείου Αιγέας (video)

99

Ο Δήμος Χίου προσκαλεί στη Μουσική Παράσταση
«ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – 20 ΛΥΡΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ».
Με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μας μουσικού, θα ακουστούν έργα από τους πιο εμβληματικούς κύκλους τραγουδιών του, όπως το Αρχιπέλαγος, Μικρές Κυκλάδες, Λιποτάκτες, Επιφάνεια κ.α., σε ποίηση των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Γιάννη Θεοδωράκη, κ.α..

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη,
γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο μία φωνή και ένα κοντραμπάσο, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

«Διαλέξαμε 20 τραγούδια και τα ονομάσαμε λυρικά, γιατί πρόκειται για τραγούδια ου στηρίχτηκαν πάνω στην ποίηση», σημείωσε ο Γιώργος Μισετζής. Σημείωσε ότι θα είναι μια διαφορετική συναυλία, αφού «απάλλαξαν» τα τραγούδια από τις… βαριές ενορχηστρώσεις και η παρουσίαση θα γίνει με το πιάνο και το κοντραμπάσο και μια φωνή.
«Πρέπει να σκεφτείς πάρα πολύ κάθε λέξη» σημείωσε η ερμηνεύτρια Μαρία Καλαγκιά λέγοντας ότι το αγαπημένο της τραγούδι από αυτή την κατηγορία είναι το «Μαρίνα», ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη».
Τα δύο στελέχη του Ωδείου Αιγέας σημείωσαν και πως έρχονται πιο κοντά στα νέα παιδιά τα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που είχε γεννηθεί στη Χίο.
Η εκδήλωση είναι σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χίου και η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με δελτίο προτεραιότητας, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν Τρίτη και Τετάρτη, 7 και 8 Νοεμβρίου, από την είσοδο του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

Ερμηνεία Λυρικών Τραγουδιών: Μαρία Καλαγκιά
Πιάνο, Ενορχήστρωση & Μουσική επιμέλεια παράστασης: Γιώργος Μισετζής
Κοντραμπάσο: Θέμης Σαλασίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέχρι 15 Νοεμβρίου απαγόρευση χρήσης πυρός σε ύπαιθρο
Επόμενο άρθροΗ Ενωση ΓΓ Δήμων στηρίζει τις Αναπτυξιακές ΟΤΑ- επιστημονικό συνέδριο (video)