Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σε Ψαρά, Αϊ Στράτη πιθανόν και σήμερα ο υφυπουργός Αιγαίου

Σε Ψαρά, Αϊ Στράτη πιθανόν και σήμερα ο υφυπουργός Αιγαίου

26


 Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με εντολή του κ. Γ. Βουλγαράκη, ο υφυπουργός Π. Καμμένος θα επισκεφθεί σήμερα τα νησιά Αγιο Ευστράτιο και Ψαρά, όπου θα έχει επαφές με τοπικούς παράγοντες για θέματα αρμοδιότητάς του στο πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής για την άμεση επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας.

Εν τω μεταξύ τα οξυμμένα ζητήματα των νησιών και θέλοντας προφανώς να κατευνάσουν τις αντιδράσεις για την υποβάθμιση του υπουργείου Αιγαίου σε υφυπουργείο, φέρει την πολιτική ηγεσία του διευρυμένου Υπουργείου να ανεβάζει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα αυτά.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, 22/9/2007:
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ των προγραμματικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, καθώς χθες ουσιαστικά ήταν η πρώτη ημέρα της νέας πολιτικής ηγεσίας στα γραφεία της στην Ακτή Βασιλειάδη.

Ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος είχαν ενημερωτικές συναντήσεις με τους δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου, τον γενικό γραμματέα του ΥΕΝ καθηγητή Ιωάννη Τζωάννο και τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γιώργο Βλάχο, καθώς και με την ηγεσία του λιμενικού σώματος.


Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στο θέμα της ιδιωτικοποίησης λιμενικών υπηρεσιών, αλλά και οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς ασφαλείας των λιμένων, η εικόνα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, η ακτοπλοΐα, η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου, αλλά και τα εκκρεμή θέματα νησιωτικής πολιτικής κυριάρχησαν στην ατζέντα των συζητήσεων.


Όπως εκτιμάται μέχρι τα μέσα της εβδομάδας η πολιτική ηγεσία θα έχει ολοκληρώσει την κατάρτιση των προγραμματικών δηλώσεων και θα έχει θέσει τις πρώτες προτεραιότητες, σε όλους τους τομείς του νέο υπουργείου.


Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες μεταξύ υπουργού και υφυπουργού πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιος συγκεκριμένος καταμερισμός.


«Από κοινού» είναι ο όρος που χρησιμοποιήθηκε από το περιβάλλον του υπουργού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις συσκέψεις με τους γενικούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν παρών και ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος.


Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος θα αναλάβει ένα πιο ενεργό ρόλο στην άμεση εκπροσώπηση του υπουργείου στα νησιά του Αιγαίου σε μία προσπάθεια όχι μόνο να αμβλυνθούν οι όποιες αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, αλλά και στο πλαίσιο της πιο ουσιαστικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του νέου υπουργείου.

Διαφήμιση