Αρχική Νέα Τοπικά Η πρόγνωση του τετραημέρου για όλη την Ελλάδα

Η πρόγνωση του τετραημέρου για όλη την Ελλάδα

15

  Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Ο KAIΡΟΣ τις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι σύμμαχος με όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν. Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση.


Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων:


Καιρός, αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Αύριο, Τρίτη – Χριστούγεννα:


Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.


Ανεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο 6 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.


Θερμοκρασία: Σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.


Την Τετάρτη:


Καιρός στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ.


Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Τέλος, την Πέμπτη:


Καιρός στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.


Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι 4 με 5 Μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 5 με 6 Μποφόρ.


Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. 
 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007