Αρχική Νέα Τοπικά Νέες πιάτσες και τήρηση νομοθεσίας στα Αστικά ΚΤΕΛ, ζητά το σωματείο ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ

Νέες πιάτσες και τήρηση νομοθεσίας στα Αστικά ΚΤΕΛ, ζητά το σωματείο ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ

14


 «Νομαρχία και Δήμος Χίου είναι αυτοί που πρέπει να ρυθμίσουν τα πράγματα» στην αντιδικία μεταξύ ιδιοκτητών Αστικών ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ, υποστήριξαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
     Με την κατηγορηματική θέση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση «δεν μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική πάνω στις πλάτες τις δικές μας» ο πρόεδρος του σωματείου των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Νίκος Βορρηάς, σημείωσε τα κύρια προβλήματα του κλάδου.
     Εκπροσωπώντας 110 συναδέλφους τους τα μέλη του δ.σ. του σωματείου ΤΑΞΙ (εκτός του κ. Βορρηά ήταν οι Σίμος Κοσμάς– αντιπρόεδρος και Βασίλης Κασδαγγλιάς– μέλος), παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ.
     Ο κ. Βορρηάς ζήτησε εφαρμογή των νόμων έτσι ώστε να συμμορφωθούν τα αστικά ΚΤΕΛ, τα οποία σήμερα προχωρούν σε μια επιθετική πολιτική εναντίον τους! Κύρια στοιχεία αντίδρασης η δρομολόγηση λεωφορείων στις γειτονιές, η μη δημιουργία συγκεκριμένων στάσεων (σαν ΤΑΞΙ τα λεωφορεία σταματούν σε κάθε πολίτη που τα σταματά) και η κατά επιλογή πραγματοποίησης τμημάτων διαδρομών (αντί για Δασκαλόπετρα το λεωφορείο γυρίζει στο Τάγμα Δεσπότη).
    
     Αιτήματα
     Στα θέματα αυτά προστίθονται τα αιτήματα για τη δημιουργία νέων σημείων στάθμευσης ΤΑΞΙ, καθώς και σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
     Πάντως φάνηκε να έχουν άγνοια της μελέτης Ηλιόπουλου που στην αρχική της μορφή έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τα ΤΑΞΙ, με δημιουργία νέας πιάτσας κοντά στο τελωνείο, αλλαγής της σημερινής πιάτσας επί της οδού Κανάρη (στην πλατεία Βουνακίου) όπου τα ΤΑΞΙ θα έμπαιναν στη σειρά. Παράλληλα μια ακόμα πιάτσα  που σήμερα ζητούν στη Μητρόπολη επί της οδού Κοραή είχε προταθεί στο Σωματείο επί δημαρχίας Μεννή (και με δεδομένο ότι θα απομακρύνονταν τα ΤΑΞΙ πίσω από τη Νομαρχία για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση με την πεζοδρόμηση). Αντίθετα σήμερα ζητούν επέκταση αυτής της πιάτσας, καθώς και δυνατότητα για ανάστροφη πορεία στην πιάτσα του νοσοκομείου. Στην πλατεία ζητείται επίσης να τοποθετηθεί στέγαστρο, καθώς και δημιουργία πιάτσας στο νέο ΙΚΑ. Για το τελευταίο θέμα υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γνώρισαν όμως τώρα την πολιτική των προσφυγών που έγινε εναντίον τους από τα ΚΤΕΛ!
     Ιδιαίτερη εξέταση χρειάζεται επίσης από τη Λιμενική Επιτροπή το αίτημα για δημιουργία πιάτσας στην προκυμαία με τα οχήματα στη σειρά, καθώς και ειδική θέση για τα μισθωμένα ΤΑΞΙ από επιβάτες του πλοίου της γραμμής
     Ο αντιπρόεδρος του σωματείου κ. Κοσμάς επισήμανε επίσης την τεχνική αναβάθμιση που έγινε στο ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ  με την κάλυψη σχεδόν του 70% του νησιού, καθώς και τη δυνατότητα μέσα σε 5’ το πολύ λεπτά να βρίσκονται στο ραντεβού.
     Σε ότι αφορά την διαχρονική όπως τη χαρακτήρισαν κόντρα με τα ΚΤΕΛ, το μέλος του σωματείου κ. Κασδαγγλιάς σημείωσε ότι την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη δρομολόγηση μικρών λεωφορείων στις γειτονιές, την έχασαν διότι δεν πήγε ο δικηγόρος τους, θέμα το οποίο θα φροντίσει να ερευνήσει η νέα διοίκηση.
     Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνης Ζαννίκος, υποστηρίζοντας όπως είπε τα αιτήματα του κλάδου από την ώρα που το σωματείο ανήκει στο Επιμελητήριο…


 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9/1/2008 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση για διαγωνισμό Λιμενικού Σώματος
Επόμενο άρθροΕκθεση ζωγραφικής στο ΟΜΗΡΕΙΟ: “Μνήμες ελευθερίας ανελεύθερων όντων”