Αρχική Νέα Τοπικά Προβληματισμοί για το νερό στα Καμπόχωρα

Προβληματισμοί για το νερό στα Καμπόχωρα

11

Το μείζον θέμα του νερού συζητήθηκε μετά από αίτηση της μειοψηφίας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καμποχώρων.
Ο Δήμαρχος  Μανώλης Κράκαρης στην εισήγηση του επεσήμανε ότι ο Δήμος Καμποχώρων είναι ο μοναδικός Δήμος που σχεδόν στο σύνολο του καλύπτει τις ανάγκες του σε πόσιμο νερό από πηγές ενώ στα Δημοτικά Διαμερισμάτα Βαβύλων και Χαλκειούς έχουν γίνει υδρευτικά έργα ούτως ώστε το νερό να μεταφέρεται και σε αυτούς ιδίως τους χειμερινούς μήνες.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας  Γ. Γιασεμής επεσήμανε ότι με βάση τις χημικές αναλύσεις  το νερό εμφανίζει ανά διαστήματα κολοβακτηρίδια και σπάνια αρσενικό-ιδίως στους Βαβύλους – γεγονός που οφείλεται στο ότι δεν γίνεται σωστή χλωρίωση του νερού με ευθύνη της ΔΕΥΑΚ, ενώ ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Μανάρας επεσήμανε καθυστέρηση στα έργα που θα βοηθήσουν το φράγμα του Αγίου Γεωργίου να γεμίσει και ζήτησε να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί και να γίνεται οικονομία στο νερό.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι οι μικροοργανισμοί που εμφανίζονται ανά διαστήματα στο νερό ιδίως τους χειμερινούς μήνες όπου παρατηρείται ελλιπής χλωρίωση οφείλονται στο ότι το νερό λόγω των βροχοπτώσεων είναι λιγότερο και τόνισε ότι χλωρίωση στο νερό γίνεται πάντα και ότι τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων για τα βαρέα μέταλλα στην περιοχή δείχνουν ότι είναι κάτω από το όριο.

Τέλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» τόνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για λαϊκές συνελεύσεις με θέμα το νερό καθώς βρισκόμαστε ακόμη στους χειμερινούς μήνες και ότι το φράγμα του Αγίου Γεωργίου είναι γεμάτο κατά το ήμιση.


Ειδικό τέλος – αυξήσεις
Στις δημοσιεύσεις τοπικής εφημερίδας για το ειδικό τέλος αλλά και στις κατηγορίες της μειοψηφίας για αύξηση χωρίς να ενημερώσει πρώτα τους πολίτες όπως και ότι η πολιτική που ακολουθεί η Δ. Αρχή είναι να εναρμονιστεί με τα δεδομένα του Δ. Χίου ο Δήμαρχος Μανώλης Κράκαρης επεσήμανε ότι η αύξηση της τάξεως του 18% ήταν επιβεβλημένη, λόγω των αυξήσεων της ΔΕΗ,  του γεγονότος ότι η ΔΕΥΑΚ δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί με παθητικό και  του ότι έχουν βελτιωθεί οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Για το ειδικό έλος τώρα ο κ. Κράκαρης τόνισε ότι υπάρχει από ίδρυση της ΔΕΥΑΚ και ότι με την αύξηση φτάνει το 55% ενώ στο δήμο Χίου για παράδειγμα είναι 80%.

 

Αναδημοσίευση: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 1/2/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεν άντεξε ο οθωμανικός αγωγός, καθίζηση στο δρόμο έξω από την Εθνική
Επόμενο άρθροΣυλληπητήρια Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ομηρούπολης στην οικογένεια της άτυχης 49χρονης από τη Λαγκάδα