Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανακοίνωση Ν.Σ. Χίου της ΚΝΕ για στράτευση στα 18

Ανακοίνωση Ν.Σ. Χίου της ΚΝΕ για στράτευση στα 18

21

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18Με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Μειμαράκη, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για την επιβολή της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 .Αυτό το μέτρο στοχεύει στο να δοθεί ώθηση στα μισθοφορικά σώματα των ΕΠΟΠ, ΟΒΑ και ΕΦΥΕΣ. .Αυτά τα σώματα που πρωτοκαθιερώθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως κύρια αποστολή τους έχουν να ικανοποιήσουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για αποστολές στρατών κατοχής εκτός συνόρων για να επιβάλλουν στους λαούς το «δίκαιο» της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.


    Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 έχει στόχο να εξαναγκάσει τη νεολαία από τη μικρότερη δυνατή ηλικία να επιλέξει εκβιαστικά ανάμεσα στο δόκανο του μισθοφορικού στρατού και τη ζούγκλα της ανασφάλειας που γνωρίζει ότι την περιμένει μετά τη θητεία.


    Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να διευκολύνει δήθεν τη νεολαία ώστε να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία .Οι νέοι στρατευμένοι εδώ και χρόνια έχουν τη δυνατότητα να καταταχθούν από τα 18 τους χρόνια στο στρατό. Το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας είναι ότι είτε στα 18 είτε αργότερα καταταχθούν, τους περιμένει η αβεβαιότητα οι σπουδές χωρίς αντίκρισμα η ανεργία και ο εργασιακός μεσαίωνας που η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την καταδικάζουν καθημερινά να βιώνει.


    Αποτελεί επίσης υποκρισία ο ισχυρισμός ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η λειψανδρία στις μονάδες ,την ίδια στιγμή που χιλιάδες φαντάροι και στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται σε αποστολές εκτός συνόρων. Η λειψανδρία μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για τις βοηθητικές εργασίες και με σύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό φύλαξης εγκαταστάσεων .


    Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία:


    -να εναντιωθεί στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 και να παλέψει για ένοπλες δυνάμεις χωρίς μισθοφόρους ,έξω από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,


    -να απαιτήσει να γυρίσουν πίσω τώρα οι έλληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων .


    -να παλέψει για θητεία με σύγχρονη ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση και ειδίκευση, η οποία να μην είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή της. Για Ε.Δ δημοκρατικές, στενά δεμένες με τον λαό.


    -να πρωταγωνιστήσει στην πάλη για δικαιώματα με βάση τις ανάγκες της για σπουδές δουλειά και τη ζωή που της αξίζει.


                                                                                                                               09/05/08