Αρχική Νέα Τοπικά Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Χίου

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Χίου

17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Από το Σύνδεσμο Κληρικών Χίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:


      Στις 30 Μαΐου 2008 έγινε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, στην οποία εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της προσωρινής διοίκησης. Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει τριετή θητεία και συγκροτήθηκε σε σώμα στις 5 Ιουνίου 2008 έχει ως εξής:
Πρόεδρος: π. Γεώργιος Κωνσταντίνου (Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς)
Αντιπρόεδρος: π. Ιωάννης Κοντός (Καθεδρικός Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου)
Γενικός Γραμματέας: π. Δημήτριος Πύρρος (Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Λαγκάδας)
Ταμίας: π. Δημήτριος Μαρμαράς (Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης Κάμπου)
Μέλος: π. Μαρκέλλος Μαλαφής (Συνταξιούχος)
Μέλος: π. Αλέξανδρος Κατσαρός (Συνταξιούχος)
Μέλος: π. Γεώργιος Γεώργαλος (Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βολισού)  
      Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι πατέρες Νικόλαος Μουσουρούλης (Συνταξιούχος), Γεώργιος Κολόμβος (Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πυργίου), Αντώνιος Χρίτης (Ι. Ν. Αγίας Αναστασίας Φραγκοβουνίου).
      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:
1) Ζητά να πληρώνονται οι κενές εφημεριακές θέσεις δια προκηρύξεως σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 38 § 2 Ν 590/1977 και άρθρα 33 – 37 Κανονισμού 2/1969).
2) Εμμένει στην πιστή τήρηση της υπ’ αριθ. 2850/19-1-2007 Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί απαγορεύσεως της τέλεσης γάμων και βαπτίσεων σε υπαίθριους χώρους και ιδιωτικούς ναούς. Αντιτίθεται στις όποιες εξαιρέσεις που οδηγούν σε διακρίσεις εις βάρος των ιερέων και του πιστού λαού, αφού η Εκκλησία είναι χώρος ισότητας. Για το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας ζητά να ακολουθηθεί ότι και στα άλλα κατά την Ελλάδα Ιερά Προσκυνήματα (Ευαγγελιστρίας Τήνου, Αγίου Ιωάννου Ρώσου Ευβοίας  κ.λ.π.).
3) Ζητά για τις εφημερίες στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας κατά τους θερινούς μήνες να προτιμώνται οι ιερείς των Βορειοχώρων.
4) Ζητά να λαμβάνει γνώση των διοργανώσεων Συνεδρίων, Συμποσίων κ.λ.π. στα οποία να συμμετέχουν αξιοκρατικά ιερείς και λαϊκοί από το δυναμικό της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι κατά την επάνοδό τους εξ’ αυτών θα ενημερώνουν διεξοδικά τους αδελφούς.
5) Θεωρεί ότι προσωρινά διοικητικά καθήκοντα στις χηρεύουσες ενοριακές θέσεις πρέπει να ανατίθενται στους ιερείς-εφημερίους των όμορων ενοριών κατά τις διατάξεις του Νόμου και να μην συγκεντρώνονται σε ένα πρόσωπο περισσότερες αρμοδιότητες
6) Ορίζει Επιτροπή για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων διοργάνωσης Συμποσίου στη Χίο το καλοκαίρι του 2009 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κοίμηση του Οσίου Νήφωνα του Χίου.
7) Διακηρύσσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου είναι το μόνο αρμόδιο και νόμιμο συλλογικό όργανο για την διεκδίκηση της προώθησης και επίλυσης των εφημεριακών προβλημάτων και εννόμων συμφερόντων των ιερέων της Χίου.


Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο