Αρχική Νέα Τοπικά Απόστολος Βεντούρης: Το απέδωσε σε ανθρώπινο λάθος του υποπλοιάρχου

Απόστολος Βεντούρης: Το απέδωσε σε ανθρώπινο λάθος του υποπλοιάρχου

109

ΜΕΧΡΙ χθες το βράδυ δεν είχαν καταθέσει ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου για τις συνθήκες του ατυχήματος, διότι παρέμεναν πάνω στο πλοίο.


Σε δηλώσεις του χθες σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο διευθύνων σύμβουλος της Nel Lines, Απόστολος Βεντούρης, απέδωσε το ατύχημα σε τραγικό ανθρώπινο λάθος του υποπλοιάρχου, ενώ σημείωσε ακόμη ότι ο πλοίαρχος ήταν στην αίθουσα χαρτών και δεν είχε αναλάβει το έλεγχο του πλοίου.


Επίσης τόνισε την αξιοπλοΐα του «Θεόφιλος», τη σωστή αντίδραση του πληρώματος, καθώς και την αντοχή του πλοίου. Επεσήμανε ότι το ρήγμα είναι πολύ μεγάλο και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν τα αποτελέσματα των ατυχημάτων ήταν πολύ τραγικά. Στην περίπτωση του «Θεόφιλος» τα στεγανά λειτούργησαν πλήρως, όπως εκτιμούν από την εταιρεία.


Επισημαίνεται ότι χθες ειδικό συνεργείο δυτών βιντεοσκόπησε το ρήγμα, το οποίο είναι μήκους 17 μέτρων και πλάτους από 20-70 εκατοστών. Η κασέτα παραδόθηκε στη λιμενική αρχή της Χίου.


Μέριμνα για τους επιβάτες


Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία δόθηκε αμέσως η δυνατότητα παραμονής των επιβατών σε ξενοδοχεία της Χίου ή μετάβασης στον Πειραιά με άλλο πλοίο. Ηδη οι περισσότεροι επιβάτες ήρθαν στον Πειραιά με το «Νήσος Χίος».

Πηγή: Ναυτεμπορική