Αρχική Πολιτισμός Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το Περιβάλλον

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το Περιβάλλον

26

 Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA για το 2008, στον οποίο πήραν μέρος παιδιά μέλη του Προγράμματος, ηλικίας 5 έως 12 ετών. Το θέμα του Διαγωνισμού, εμπνευσμένο όπως πάντα από μηνύματα των ίδιων των παιδιών, ήταν:


«Είμαστε το μέλλον, είμαστε η ζωή, βάζουμε σα στόχο:  
         Να σώσουμε τη Γη!»
Οι μικροί εθελοντές ζωγράφισαν με ενθουσιασμό για το περιβάλλον και με τα 160 ομαδικά έργα τους στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στους μεγάλους.
Η τελική επιλογή των καλύτερων έργων έγινε, όπως και κάθε χρόνο, από το Προεδρείο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων, που φέτος το απαρτίζουν παιδιά από την Κάλυμνο, τη Χίο και τη Θράκη. 
Το A’ Βραβείο λαμβάνει η Ομάδα 1073(Γ), 10 ετών, από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και το έργο θα εκτυπωθεί σε Αφίσα με τα ονόματα των μελών της Ομάδας και του Εκπαιδευτικού τους στα ελληνικά και αγγλικά. Η Αφίσα αυτή θα διανεμηθεί στα παιδιά-μέλη και τους Εθελοντές Εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, στα μέλη της HELMEPA αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έπαινοι Συμμετοχής θα δοθούν σε κάθε παιδί-μέλος των Ομάδων της Παιδικής HELMEPA που ζωγράφισαν τα Β! και Γ! Βραβεία, δηλαδή στην Ομάδα 880(Α), 6 ετών, από το 3/θ Δημοτικό Σχολείο Βροντούς Σαλαμίνας και την Ομάδα 1486(Β), 8 ετών, από το 7ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, αντίστοιχα.