Αρχική Νέα Τοπικά Πυροσβεστική: στην επικίνδυνη ζώνη σήμερα ο νομός

Πυροσβεστική: στην επικίνδυνη ζώνη σήμερα ο νομός

20

 Σύμφωνα με τονχάρτη επικινδυνότητας, ο Νομός Χίου την  Τετάρτη 2-7-08  βρίσκεται στην  κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 4  (πολύ υψηλή).
Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών πιθανόν να είναι αρκετά μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή. Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα και πλήρης στελέχωση των δυνάμεων καταστολής και παραμονή του προσωπικού σε επαφή με τις υπηρεσίες. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Νομαρχίες, ΟΤΑ, Δασικές Υπηρεσίες, κλπ.) τίθενται σε επιφυλακή και δρουν σε αρωγή του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα αντιπυρικά σχέδια για την κατάσταση κινδύνου επιπέδου 4 (π.χ. αυξάνονται οι περιπολίες πρόληψης και η αστυνόμευση των κρίσιμων δασικών εκτάσεων κλπ.).
 
Επίσης θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες, να αποφεύγουν τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες), ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
Υπενθυμίζουμε, επίσης ότι, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο.