Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ- Ελπίδα Τσουρή για ατύχημα ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΠΑΣΟΚ- Ελπίδα Τσουρή για ατύχημα ΘΕΟΦΙΛΟΣ

42

 
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με τo  ατύχημα του επιβατηγού πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Θεόφιλος», συγχαίροντας όλους όσοι βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή.


Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό ατύχημα, στο οποίο, για διάφορους λόγους, δεν θρηνήσαμε θύματα, είναι αντικείμενο προανακριτικής και δικαστικής διερεύνησης, την οποία αναμένουμε να ολοκληρωθεί ταχύτατα, με πλήρη διαφάνεια και καταλογισμό ευθυνών, όπου υπάρχουν.


Με αφορμή αυτό το γεγονός, επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά, ότι η πρόληψη τέτοιου είδους ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελεί μείζονα πολιτική προτεραιότητα, η οποία, σήμερα, δεν υπάρχει στην κυβερνητική πολιτική.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα ρότα. Δεν διασφαλίζονται σύγχρονες, ποιοτικές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με μέτρα και πολιτικές, όπως η κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων, η πλήρης υποβάθμιση και εγκατάλειψη της ναυτικής εκπαίδευσης, η άρνηση θεσμοθέτησης της Χάρτας των Δικαιωμάτων Επιβατών της Ακτοπλοΐας και η μονοσήμαντη αποδοχή των αιτημάτων των εφοπλιστών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.