Αρχική Νέα Τοπικά ΘΕΟΦΙΛΟΣ: Παραδέχεται το λάθος του ο υποπλοίαρχος, κατάθεση υπομνημάτων

ΘΕΟΦΙΛΟΣ: Παραδέχεται το λάθος του ο υποπλοίαρχος, κατάθεση υπομνημάτων

72


 

 Επί 2,5 ώρες απαντούσε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του προανακριτικού κλιμακίου ο υποπλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στις 11.30 π.μ.της Τετάρτης, 2/7, στο Λιμεναρχείο Χίου όπου στην ουσία επί χάρτου έδωσε εξηγήσεις για την πορεία και τις ενέργειες που έκανε από την ώρα που κατάλαβε τον κίνδυνο.
   Νωρίτερα, το πρωί, ο συνήγορος του πλοιάρχου και υποπλοίαρχου δικηγόρος Αντρέας Τζήμας κατέθεσε τα υπομνήματα.
   Το κλιμάκιο συνέχισε τη συμπλήρωση της δικογραφίας με μετάβαση εκ νέου στο πλοίο όπου υποβλήθηκε σε συμπληρωματικές ερωτήσεις και ο πλοίαρχος.
   Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποπλοίαρχος Γιώργος- Ακίνδυνος Καλαϊτζής ενώ θέτει το ζήτημα της ριπής ανέμου που άλλαξε την πορεία του πλοίου, αναφέρεται και σε προσπάθειες που έκανε αλλά που δεν ευόδωσαν.
   «Ενώ διόρθωνα συνεχώς την πορεία για κάποιο λόγο το πλοίο παρέκκλινε συνεχώς αριστερά. Φταίω εγώ κατά βάση, γιατί έπρεπε να παίρνω στίγμα πιο συχνά», φέρεται να δηλώνει ενώ σημείωσε ότι εκτίμησε λάθος την απόσταση από τα βράχια.
   Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες στεγανοποίησης του ρήγματος που όπως υπολογίζεται θα έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή.
  
   Θοδωρής Πυλιώτης (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 3/7/2008)