Αρχική Νέα Τοπικά Πρόταση για βραδιά χωρίς ατυχήματα

Πρόταση για βραδιά χωρίς ατυχήματα

5

 Η εκδήλωση για την ψυχική υγεία που πραγματοποίηση η Τομεακή Επιτροπή Ψυχικής Υγείας αναπτύσσοντας και το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, κατάφερε να ενεργοποιήσει  την σκέψη των ατόμων που την παρακολούθησαν.
Πολλοί ήταν αυτοί που… έπιασαν το εαυτό τους να σκέφτεται με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των τροχαίων. Και σίγουρα ορισμένες από τις ιδέες τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Επιτροπή στο έργο της.
Η ψυχίατρος Ελένη Βουτιέρου μαζί με τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνο Χαραλαμπόπουλο ανακοίνωσαν τη συνεργασία του Ινστιτούτου με την Επιτροπή Τομεακής Ψυχικής Υγείας.
“ Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και βάρος στο θέμα αυτό και στη συνέχεια το Ινστιτούτο, το οποίο έχει την πείρα να μας βοηθήσει”, ανέφερε η κ. Βουτιέρου, που είναι από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας.
Πράγματι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρόταση του κ. Χαραλαμπόπουλου για δράσεις, όπως  αυτής της “βραδιάς χωρίς ατυχήματα”.
Η ιδέα ξεκίνησε από το Βέλγιο και φέτος θα πραγματοποιηθεί σε 16 χώρες ταυτόχρονα το 3ο Σάββατο του Οκτώβρη, με σκοπό νέοι και συγκεκριμένα οι responsible young drivers, να πλησιάσουν νέους σε κάποιο club ή cafe bar, και να κάνουν το εξής:
Όποιος μπαίνει μέσα θα τον ρωτάνε αρχικά αν είναι οδηγός ή όχι.
 Σε αυτούς που είναι οδηγοί, θα δίνουν ένα βραχιολάκι να φοράνε.
Την ώρα που θα βγαίνει από το club, θα του κάνουν ένα αλκοτέστ, για να δει και ο ίδιος αν είναι υπεύθυνος οδηγός ή όχι.
Αν όντως είναι, θα κερδίζει δώρο!
 Αν όχι…το μόνο που θα κάνουν είναι να του πουν να προσέχει, πιστεύοντας ότι ο ο ίδιος θα καταλάβει ότι θα ήταν καλό να μην οδηγήσει.
“Θα είμαστε χαρούμενοι αν συμμετείχε και η Χίος στη βραδιά χωρίς ατυχήματα”, δήλωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος και οι παραβρισκόμενοι βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα την πρότασή του.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ