Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τους απόφοιτους κολλεγίων

Ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τους απόφοιτους κολλεγίων

6

 Την ιδιαίτερη ανησυχία  στις εξελίξεις που υπάρχουν στο ευαίσθητο θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων  των αποφοίτων των Κολλεγίων  και  των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ), εκφράζει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Ανατολικού Αιγαίου του  Οικονομικού Επιμελητηρίου 
     «Η ανησυχία αυτή  ενισχύεται  όταν οι «αυστηροί έλεγχοι λειτουργίας τους» που εξήγγειλε  ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης  αφορούν δευτερεύοντα θέματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας  και όχι τα ουσιώδη, όπως είναι το  πρόγραμμα σπουδών, ο τρόπος εισαγωγής  των σπουδαστών σε αυτά καθώς και το αδιάβλητο των  εξετάσεων τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του παραρτήματος Παναγιώτη Μπαρούτη.
      «Ο προβληματισμός για το ανέφικτο του ουσιαστικού ελέγχου   στοιχειοθετείται από την αντικειμενική αδυναμία  μιας ολιγάριθμης, πιθανότατα, ομάδας υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείαs  που θα κληθεί να  ελέγξει τις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο  της μεταλυκειακής άτυπης εκπαίδευσης .
     Κάτω από αυτά τα δεδομένα το Π.Τ. Αν. Αιγαίου του  ΟΕΕ ζητά από την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου να αντιδράσει έντονα στο διαφαινόμενο υποβιβασμό του κλάδου και  να μην εντάξει  στη δύναμή του, τους μελλοντικούς απόφοιτους των  Κολλεγίων  και των ΕΕΣ.
     Η  στοιχειώδης προστασία  των επαγγελματικών δικαιωμάτων των χιλιάδων μελών  του Οικονομικού  Επιμελητηρίου -πτυχιούχων οικονομικών τμημάτων ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων- επιβάλει την ανάγκη ανάληψης άμεσων αγωνιστικών πρωτοβουλιών  για την αποτροπή ισοπέδωσης  του Οικονομολογικού και Φοροτεχνικού  επαγγέλματος στη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.