Αρχική Νέα Τοπικά Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 6 Σεπτέμβρη

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 6 Σεπτέμβρη

22

 
21-8-2008    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Σάββατο 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


      Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που από τα πρωθυπουργικά χείλη θα ανακοινώνονται νέα μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους και ενίσχυσης για τον «επιχειρηματικό κόσμο», χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, άνδρες και γυναίκες, ντόπιοι και μετανάστες ενώνουμε τη φωνή μας. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους. Παλεύουμε ενάντια στην ελαστική και ανασφάλιστη εργασία που διογκώνεται, την άρνηση χορήγησης χαρτιών στους μετανάστες, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και τις ιδιωτικοποιήσεις, τη γενίκευση της καταστολής.
        
      Σε μια στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών Παυλόπουλου υιοθετεί πλήρως και επισήμως το ρατσιστικό Σύμφωνο «Μετανάστευσης» που προωθεί ο Σαρκοζί στην Ε.Ε., η συμμετοχή των μεταναστών στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ αποκτά ξεχωριστή σημασία. Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» θα βρεθούμε στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε:


* ως εδώ με τις δολοφονίες και την στρατιωτικοποίηση στα σύνορα – να σταματήσει η ενίσχυση των σωμάτων συνοριοφυλακής
* όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα κρατητήριο – να κλείσουν τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης που βαφτίζονται «κέντρα φιλοξενίας»
* νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες εργάτες – όχι άλλες «Μανωλάδες»
* χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών
* άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες


      Ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Παλεύουμε μαζί ενάντια στην πολιτική του ρατσισμού και της λιτότητας που μας πλήττουν όλους και εξασφαλίζουν κέρδη μόνο για τους εργοδότες. Καλούμε καθέναν και καθεμιά, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία ή εθνότητα, να διαδηλώσουμε μαζί με τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και το μέλλον μας. Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι.


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ στη ΔΕΘ
Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, 6 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου – Θεσσαλονίκη
Μετάβαση με πούλμαν το Σάββατο 6/9


Τηλ. Επικοινωνίας:
ΑΘΗΝΑ: 210-3306286, 6976394520, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6979942083,
ΠΑΤΡΑ: 6973235894, ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 6936650025, ΚΟΖΑΝΗ: 6934374825