Αρχική Πολιτισμός ΑΠΟ 3 – 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Στη Λέσβο η 21η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων...

ΑΠΟ 3 – 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Στη Λέσβο η 21η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

10

   Στη Λέσβο χτυπά η καρδιά του Αιγαιοπελαγίτικου ερασιτεχνικού θεάτρου.
   Από τις 3- 12 Οκτωβρίου, πολλές και αξιόλογες παραστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι του γειτονικού μας νησιού, που θα ανέβουν στις θεατρικές σκηνές των πόλεων Μυτιλήνης, Αγιάσου και Καλλονής.
Συνολικά παίρνουν μέρος 24 θεατρικές ομάδες από Κάλυμνο, Λέσβο, Πάρο, Πάτμο, Μύκονο, Μήλο, Σύρο, Χίο, Τήνο, Σάμο, Λήμνο και Λέρο. Απουσιάζουν όμως τα σχήματα από Κύπρο και Θράκη, όπως είχε συμβεί σε παλαιότερες συναντήσεις.
   Από τη Χίο θα πάρουν μέρος 3 σχήματα και συγκεκριμένα:
   -στις 7 Οκτωβρίου, 21.30, η Θεατρική Ομάδα Χίου με τον «Όρκο» του Ζ. Παπαντωνίου στο Κινηματοθέατρο- Αναγνωστήριο Αγιάσου.
   -στις 9 Οκτωβρίου, 21.00, η θεατρική ομάδα του ΟΜΗΡΕΙΟΥ με το «17 φορές γυναίκα» του Γιώργου Γαλάντη, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και
   -στις 10 Οκτωβρίου, 18.00, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Χίου με το «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στ. Μιχαηλίδου επίσης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
   Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως θεατροποιημένο παραδοσιακό δρώμενο στο Δήμο Καλλονής και γλέντι με παραδοσιακή μουσική στην Αγιάσο.
Όμως και στη Μυτιλήνη δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, όπως μεταμεσονύκτια αυτοσχέδια παράσταση σε μπαρ, χοροί και κεράσματα στην οδού Ερμού σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο κ.λπ.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσεται επίσης και η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλλιπολίτη (η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα της Συνάντησης).
   Ο θεσμός της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου ξεπήδησε μέσα από τα σεμινάρια της θεατρικής παιδείας της Λαϊκής Επιμόρφωσης πριν από 21 χρόνια και από τότε θεσμοθετήθηκε και πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε διαφορετικό νησί του Αιγαίου.