Αρχική Νέα Οικονομία Δίνει λόγο στη Χίο: Παραίτηση Αλ. Μαθιέλλη από ΔΣ Συνεταιριστικής Τράπεζας

Δίνει λόγο στη Χίο: Παραίτηση Αλ. Μαθιέλλη από ΔΣ Συνεταιριστικής Τράπεζας

122

 Τη δυνατότητα να έχει και η Χίος εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου- Λήμνου που από πέρυσι άνοιξε πανιά και στο νησί μας, δίνει ο κ. Αλέκος Μαθιέλλης με την παραίτησή του από το Δ.Σ. της Τράπεζας.
     Με επιστολή του προς τον πρόεδρο, κ. Στέλιο Αλμπάνη, η οποία κοινοποιείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Μαθιέλλης- πρώην Νομάρχης Λέσβου- ανακοίνωσε την παραίτησή του. Με δεδομένο δε ότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε παραιτηθεί ακόμα ένα μέλος της Διοίκησης (ο κ. Πέτρος Πιτσιλαδής), η κενή θέση μπορεί να πληρωθεί από μια Χιώτισσα.
     Τη Μαρία Ζαννάρα (αναμένεται να απαντήσει σήμερα κατά πόσο μπορεί να αποδεχθεί τη θέση) ή σε περίπτωση μη αποδοχής, τη Μαρία Σόδη.
     Μιλώντας στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου η κα Ζαννάρα σημείωσε:
     «Επειδή έχω αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις εδώ στη Χίο, δεν είμαι έτοιμη να απαντήσω αν θα αποδεχθώ την είσοδό μου στο Δ.Σ.. Σε μία – δύο ημέρες θα είμαι έτοιμη να ενημερώσω τόσο το Δ.Σ. της Τράπεζας, όσο και εσάς».
    
     Λόγοι παραίτησης
     «Ο κ. Μαθιέλλης πιστεύει ότι είσοδος στο Δ.Σ. ενός μέλους από τη Χίο θα δείξει στην κοινωνία της Χίου ότι ο στόχος της μετεξέλιξης της Συνεταιριστικής Τράπεζας από Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου σε Τράπεζα Βορείου Αιγαίου, έχει περιεχόμενο και δεν είναι κούφια λόγια», σημειώνει το ΕΜΠΡΟΣ που πάντως αναφέρει ότι μπορεί η παραίτηση να οφείλεται και στο γεγονός ότι ήθελε να πάρει αποστάσεις από επιλογές και αποφάσεις που λαμβάνει το ΔΣ της Τράπεζας, χωρίς όμως να δίνεται κάποια άλλη πληροφορία.
     Στην επιστολή του πάντως σημειώνει την ανάγκη να εκπροσωπηθεί και η Χίος.
     
      «Γνωρίζω ότι αποτελεί και δική σου πεποίθηση ότι η ανάπτυξη, αν όχι και η ίδια η επιβίωση, της Τράπεζάς μας, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας, περνά πλέον μόνο μέσα από την αύξηση των κεφαλαίων της και τη μετεξέλιξή της σε περιφερειακό πιστωτικό ίδρυμα, με την επέκταση των δραστηριοτήτων της στους όμορους νομούς Χίου και Σάμου και πρωτίστως σε εκείνον της Χίου.
     Πιστεύω ότι είναι επίσης κοινή μας πεποίθηση ότι θα διευκόλυνε πολύ και τη διαδικασία αύξησης του κεφαλαίου και την ανάπτυξη των εργασιών του Γραφείου μας στη Χίο, η συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας ενός τουλάχιστον εκπροσώπου των Χιωτών συνεταίρων, από εκείνους οι οποίοι κατέλαβαν θέση επιλαχόντος στην τελευταία εκλογική γενική συνέλευση.
     Έτσι, μετά την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, του συναδέλφου κ. Πέτρου Πιτσιλαδή, και επειδή θεωρώ ότι η καλύτερη υπηρεσία την οποία μπορώ να προσφέρω σε αυτήν τη φάση της πορείας της στη Συνεταιριστική μας Τράπεζα, είναι να διευκολύνω την εισδοχή στο Δ.Σ. του αμέσως επόμενου επιλαχόντος ο οποίος προέρχεται από τους υποψηφίους της Χίου. Υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. και παρακαλώ να ενημερώσεις σχετικά τα λοιπά του μέλη και να προβείς στις δέουσες ενέργειες για την αναπλήρωσή μου.
     Σε παρακαλώ, επίσης, να διαβεβαιώσεις το Δ.Σ. ότι η απόφασή μου είναι οριστική και απολύτως συνακόλουθη με τις Αρχές μου και με τον τρόπο που εργάστηκα, ως μέλος του Οργάνου την τελευταία τετραετία.
     Εξυπακούεται ότι θα είμαι στη διάθεση τη δική σου και του Δ.Σ. για οτιδήποτε χρειαστεί.»
    

Διαφήμιση