Αρχική Ομογένεια Πατέρας Αντώνιος:Καλώ όλους σας να επισκεφθείτε την «κιβωτό»

Πατέρας Αντώνιος:Καλώ όλους σας να επισκεφθείτε την «κιβωτό»

11

 
 «Η εκδήλωση αυτή που μου έχετε αφιερώσει με συγκινεί αλλά είναι υπερβολική για την ελαχιστότητά μου, μια και ως Ορθόδοξος ιερέας, το να βρίσκομαι κοντά στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων μας, είναι καθήκον μου. Αυτό που κάνω είναι κάτι που χρωστάω στο Θεό, για όσα μου χάρισε. Αν αφήσουμε τα παιδιά να περιθωριοποιηθούν και απομακρυνόμαστε από τα προσφυγάκια, θα βρούμε το πρόβλημα στο μέλλον, έξω από την πόρτα μας». Αυτό τόνισε ο 36χρονος Χιώτης πάτερας Αντώνιος Παπανικολάου, δημιουργός της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “κιβωτός του κόσμου” και τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, την Κυριακή, 15/3/2009, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Αναφερόμενος στη Χιώτικη καταγωγή του ο πάτερ Αντώνιος σημειώσε:
«Γεννήθηκα στο Κάστρο, στο φρούριο της πόλης. Προέρχομαι από μια πολυμελή και φτωχή οικογένεια, όμως αξιοπρεπή και τίμια. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου, φρόντιζαν με το παράδειγμά τους και την πίστη τους στο Θεό, να μας αποδεικνύουν ότι πλούτος, πάνω απ’ όλα, είναι η αρετή και η αγάπη.
Μεγάλωσα, έκανα τα πρώτα μου εκκλησιαστικά βήματα, μέσα στον Αγ. Γεώργιο του Φρουρίου, με ιερέα τον Γεώργιο Γιαντή. Ακολούθησε η γνωριμία μου με την αγιασμένη ηγουμένη την ιεράς Μονής. Δίπλα της έμαθα να ψάλω. Και βέβαια διδάχθηκα και από τον αδελφό μου πατέρα Διονύσιο, ιερέα της Μονής”.

Στη συνέχεια μιλώντας για το έργο που γίνεται στην κιβωτό, υπό την καθοδήγησή του, ανέφερε:
“Η «κιβωτός», που έχω την ευλογία να οδηγώ με τη βοήθεια της πρεσβυτέρας μου, φροντίζει 230 παιδιά, ενώ 1080 ακόμα άτομα, σιτίζονται σ’ άλλο χώρο, τους δίδονται ενδύματα και έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις μητέρες, που λόγο βίας έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους, για να μείνουν με τα παιδιά τους. Με τους εθελοντές, που ξεπερνούν τους 200, φροντίζουμε:
Πρώτον, τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο που έχουμε στην «κιβωτό».
Δεύτερον, 50-100 αναλφάβητα παιδιά κάθε έτος, ηλικίας 8-14 ετών, για να τα προετοιμάσουμε να ενταχθούν τον επόμενο χρόνο στα σχολεία.
Και τρίτον, τα παιδιά που ήδη πηγαίνουν σε σχολεία, σε ειδικούς χώρους που υπάρχουν στην «κιβωτό», γίνεται η μελέτη των μαθημάτων τους.
Καλώ όλους σας να επισκεφθείτε την «κιβωτό», για να διαπιστώσετε ότι στο κέντρο της Αθήνας έχουμε φτιάξει μια ιεραποστολή, δεδομένου ότι έχουμε παιδιά διαφόρων φυλών και θρησκειών».

Τιμή από την ΟΧΣΑ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αργύρης Κοκκινάκης του απένειμε τιμητική πλακέτα, στην οποία αναφέρεται:
«Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής τιμά τον Χιώτη ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου δημιουργό της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ένα σύγχρονο απόστολο της Ορθοδοξίας, που με το θεάρεστο έργο του, βοηθά όλους τους έχοντες ανάγκη και υλοποιεί τη ρήση του Χριστού «Άφετε τα παιδία έλθειν προς εμέ».
Επίσης η Χιώτισσα γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου, του έδωσε το μετάλλιο της Ορθόδοξης πολιτιστικής Ένωσης, της οποίας είναι επίτιμο μέλος, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.
Στο μετάλλιο το οποίο έχει φιλοτέχνηση η καλλιτέχνης, διακρίνεται ο δικέφαλος αετός του Βυζαντίου.

ΠΗΓΗ: ://odysseaschios.blogspot.com.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης: Ασφάλεια στη θάλασσα: Προς υιοθέτηση της τρίτης δέσμης μέτρων
Επόμενο άρθροΟι πόλεμοι καταστρέφουν (και) τα οικοσυστήματα, του Τάσου Σαραντή