Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β’ βαθμιας: “Ο σύγχρονος Οδυσσέας”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β’ βαθμιας: “Ο σύγχρονος Οδυσσέας”

11


Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσής μας, http://dide.chi.sch.gr έχει γίνει ανάρτηση ενός πολύ ενδιαφέροντος εκπαιδευτικού προγράμματος που φέρει την ονομασία “Ο σύγχρονος Οδυσσέας”.

Οπως μας ενημερώνει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Παύλος Καλογεράκης αφορά το μάθημα της Τεχνολογίας αλλά και τον θαλάσσιο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά τον Ιούνιο στη Λαγκάδα.


   ΤΙ ΕΙΝΑΙ
  
   Η σχολική δραστηριότητα  «Ο σύγχρονος Οδυσσέας» είναι ένας αγώνας με πλεούμενα σε προστατευμένη θάλασσα. Τα πλεούμενα πρέπει να κατασκευαστούν στα εργαστήρια Τεχνολογίας των Γυμνασίων και να συμφωνούν με τις προδιαγραφές που αναφέρονται παρακάτω. 
   
   ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  
   Γενικά
   Η κατασκευή θα πρέπει να έχει τέτοια άνωση, ώστε να επιβαίνουν σ’ αυτήν τέσσερα άτομα (μαθητές). Θα πρέπει να προωθείται αποκλειστικά από τη μυϊκή δύναμη των μελών του πληρώματος. Είναι δεκτά όλων των ειδών τα κουπιά. Επιτρέπονται και άλλοι μηχανισμοί πρόωσης π.χ. προπέλες, φτερωτές, αρκεί να παίρνουν κίνηση αποκλειστικά από τα χέρια ή τα πόδια των μελών του πληρώματος. Απαγορεύεται το πλήρωμα να προωθεί την κατασκευή με βατραχοπέδιλα.  (Βλέπε και παρακάτω σημείωση όπου αναφέρεται ότι απαγορεύεται να βρέχονται τα μέλη του πληρώματος) . Η πρόωση μέσω πτερυγίου, τύπου ουράς ψαριού που θα κινείται μέσω μηχανισμού επιτρέπεται. 
  
Διαστάσεις
   Το μέγιστο μήκος της κατασκευής δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 μέτρα και το μέγιστο πλάτος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 1,80 μέτρα. Το κατάστρωμα όταν επιβαίνουν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 10 εκατοστά πάνω από την ίσαλο γραμμή. Δηλαδή ύψος εξάλων το λιγότερο 10 εκατοστά. Σε ήρεμη θάλασσα δεν θα πρέπει να βρέχονται τα μέλη του πληρώματος, τα οποία θα βρίσκονται επί του καταστρώματος, χωρίς τα χέρια και τα πόδια τους να έρχονται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα.
  
    Πλευστότητα
   Η πλευστότητα της κατασκευής δεν θα πρέπει να στηρίζεται στη στεγανότητα ενός και μόνο διαμερίσματος. Θα πρέπει, ή να είναι αδύνατο να γεμίσει νερό, π.χ. αν στηρίζει την πλευστότητά της σε φελιζόλ, ή σε περίπτωση που αποτελείται από πολλά στεγανά κομμάτια, θα πρέπει τα κομμάτια αυτά να είναι τουλάχιστον 10.  Στην περίπτωση που εξασφαλίζεται η πλευστότητα από πλαστικά δοχεία συνίσταται τα πώματα να είναι κλεισμένα με σιλικόνη, ή ακόμα καλύτερα τα δοχεία να είναι γεμάτα με αφρό πολυουρεθάνης. Στην περίπτωση που υπάρχει φελιζόλ, θα πρέπει από κάτω να υπάρχει ξύλο ή κόντρα πλακέ, ώστε το φελιζόλ να προστατεύεται από χτυπήματα.
  
  
   Άλλες λεπτομέρειες
   Περιφερειακά της κατασκευής, προτείνεται να υπάρχει σχοινί στηριγμένο κάθε 20 έως 40 εκατοστά, το οποίο να βοηθά το πλήρωμα να κρατηθεί, ή να βοηθήσει κάποιον να ανέβη στο κατάστρωμα. Υποχρεωτικά θα υπάρχει σχοινί σε όλο το μήκος των πλευρών (αριστερά – δεξιά) της κατασκευής. Υποχρεωτικά επίσης θα υπάρχουν στην πλώρη και στην πρύμνη δύο δέστρες για να μπορεί η κατασκευή να δέσει σε μόλο ή να ρυμουλκηθεί. Επειδή η δύναμη στη ρυμούλκηση, ειδικά στην περίπτωση βαρκαρόλας είναι μεγάλη, θα πρέπει οι δέστρες να είναι στηριγμένες με περαστές μηχανολογικές βίδες και παξιμάδια ασφαλισμένα και όχι με ξυλόβιδες. Επειδή το πάχος του καταστρώματος δεν είναι αρκετό για τη στήριξη, θα πρέπει ένα δοκάρι διατομής 2 Χ 2 εκατοστών τουλάχιστον, να ενώνει τα σημεία στήριξης των δεστρών και το οποίο επίσης πρέπει να διαπερνούν οι βίδες. Προτείνεται η επιφάνεια του καταστρώματος να είναι αντιγλυστρική και να υπάρχει δέστρα για το ένα πόδι κάθε κωπηλάτη.     
     
   ΑΓΩΝΑΣ
  
   Όλες οι κατασκευές θα  περάσουν από  τεχνικό έλεγχο.
   Ο αγώνας – εκδήλωση  «Ο σύγχρονος Οδυσσέας 2009» θα πραγματοποιηθεί στη Λαγκάδα στις 23 Ιουνίου 2009, ημέρα Τρίτη το απόγευμα. Αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς.
   Πληροφορίες:  Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (εσωτερικό 210)  κο Γιάννη Καμενάκη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι του χρόνου την Πρωταπριλιά!
Επόμενο άρθροΔιάλεξη ΤΕΔΚ με Μ. Χαραλαμπίδη