Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 25 χρόνια απο την ίδρυσή του

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 25 χρόνια απο την ίδρυσή του

26

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ανακοίνωση ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Μυτιλήνη 24/3/2009Το Πρυτανικό Συμβούλιο διαπιστώνει ότι η σημερινή του συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου 2009 είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία υπογραφής του Π.Δ. ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πριν από 25 ακριβώς έτη.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος στο σύνολό του εύχεται ό,τι πιο παραγωγικό, πιο ακαδημαϊκό, ευτυχέστερο και λαμπρότερο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που την 24η/3/2009 εορτάζει μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τα 25 έτη από την ίδρυσή τους. Η επέτειος της υπογραφής του Π.Δ. ίδρυσης των τριών αυτών Ιδρυμάτων από τον τότε Υπουργό  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Κακλαμάνη εορτάστηκε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καρπενήσι μαζί με όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια.


Το Πρυτανικό Συμβούλιο δηλώνει ότι αξίζει ένα μεγάλο εύγε σε όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις του Ιδρύματος, αρχής γενομένης από τον ιδρυτή κ. Κ.Μ.Σοφούλη. Επισημαίνει ότι διακατέχεται από μια σκέψη μεγάλης τρυφερότητας, αγάπης και τιμής προς όλους και όλες που δημιούργησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για το οποίο έχει τώρα την ευθύνη η νυν Πρυτανική του Αρχή ελπίζοντας ότι δεν υπολείπεται των προσδοκιών και των απαιτήσεων των προηγουμένων.


Το Πρυτανικό Συμβούλιο δηλώνει ότι ένα σύστημα που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον καθώς και ότι ένα σύστημα που μένει μόνο στο παρελθόν δεν μπορεί να χαράξει το μέλλον του στην ιστορία. Πρόκειται για μια αντίφαση που αφορά στην ίδια τη ζωή και δεδομένου ότι Πανεπιστήμιο σημαίνει ζωή, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να ειδωθεί και στο παρελθόν και στο μέλλον.


Το Πρυτανικό Συμβούλιο εύχεται ό,τι καλύτερο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές, τα διοικητικά στελέχη και ευχαριστεί όλους, δεδομένου ότι στη διάρκεια αυτής της 25ετίας τίποτε δεν θα είχε επιτευχθεί και δεν θα είχε φθάσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να είναι το 5ο σε μέγεθος Ίδρυμα της χώρας αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποί του.


Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Οικολογίας: Ο Δήμος Ομηρούπολης υποβαθμίζει το Αίπος και το Νότιο Βροντάδο
Επόμενο άρθροΤραγική είδηση αυτοκτονίας 22χρονης