Αρχική Νέα Τοπικά Δελτίο Τύπου Περιφέρειας για 2η συνάντηση ΕΣΠΑ στη Σύρο

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας για 2η συνάντηση ΕΣΠΑ στη Σύρο

7

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας συμμετείχε στην 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013 που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σύρο.
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε συνολικά η εξέλιξη του προγράμματος, ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας αναφέρθηκε αφενός  στην επιτυχή ολοκλήρωση του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2000 -2006   και αφετέρου στην εξέλιξη του προγράμματος ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013  για την Περιφέρεια μας για την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του.
Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας είπε ότι μέχρι σήμερα έχει εξειδικευθεί το 64% της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος. Τα αιτήματα εκχώρησης αφορούν ποσοστό 60%, ενώ στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας μας έχει εκχωρηθεί προκειμένου να τα διαχειριστεί  το 20%  των πόρων του προγράμματος. Οι προσκλήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί αφορούν το 7% του Προγράμματος, οι εντάξεις  των έργων ανέρχονται στο 2% του προγράμματος ενώ σε αυτές θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό του 1,7 εκ. ευρώ που αφορά ένταξη της δράσης για τα ΚΗΦΗ.
Σε ότι αφορά τις πιστοποιήσεις Διαχειριστικής Επάρκειας  ο κ. Λέκκας είπε ότι από τους 37 φορείς που υπέβαλλαν αίτηση, έχουν πιστοποιηθεί από την ΕΔΑ της Περιφέρειας μας 23 φορείς. Επίσης ο κ. Λέκκας τόνισε ότι σε διάστημα 1,5 με 2 μήνες θα έχει προκηρυχθεί το σύνολο των δράσεων  του προγράμματος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν  κρίσιμα ζητήματα και ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση κονδυλίων.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο νησιωτικό τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στη Χίο!
Επόμενο άρθροΗμέρα Οδηγισμού την Κυριακή, 5/4