Αρχική Νέα Τοπικά Ακαδημία Μηχανικών ΕΝ: Έναρξη λειτουργίας Προσομοιωτή Μηχανοστασίου

Ακαδημία Μηχανικών ΕΝ: Έναρξη λειτουργίας Προσομοιωτή Μηχανοστασίου

66

 


AEN Μηχανικών Χίου
Γραφείο Διευθυντή Σχολής
Πληρ.: Δανιήλ Νικόλαος                            Χίος  07 Μαρτίου 2009 
Τηλ: 22710 29625 


 


Θέμα: Έναρξη λειτουργίας Προσομοιωτή Μηχανοστασίου.


Αγαπητοί Κύριοι


       Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο και κατά το Εαρινό Εξάμηνο του Εκπαιδευτικού Έτους 2008-2009 ξεκίνησε η εκπαίδευση των σπουδαστών Δ΄ και ΣΤ΄  Εξαμήνου στον Προσομοιωτή Μηχανοστασίου Πλοίου (ENGINE ROOM SIMULATOR)
       Οι σπουδαστές  εκπαιδεύονται στην Αγγλική γλώσσα σύμφωνα με τα πρότυπα της διεθνούς σύμβασης STCW 95 κατά ομάδες των 6 ατόμων σε πραγματικές συνθήκες σύγχρονου μηχανοστασίου, με σενάρια ανωμαλιών σε διάφορους τύπους μηχανών ( SULZER- MAN- BMW- MAΚ  KAI CATERPILLAR), πέντε ηλεκτρομηχανών(τριών Diesel Generators, μία Turbo και μία Shaft Generator) . Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται η προβολή της άσκησης(υπάρχει δυνατότητα replay) στο training room του συστήματος.
         Ο Προσομοιωτής Μηχανοστασίου Πλοίου είναι νέας γενιάς και εκμεταλλεύεται όλες τις σύγχρονες δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει την δυνατότητα ενός λειτουργικού ορίζοντα μιας δεκαετίας, με σκοπό την κάλυψη των εργαστηριακών αναγκών της ΑΕΝ/Μ/ ΧΙΟΥ και όχι μόνο. Το σύστημα μπορεί ακόμη να παρέχει πιστοποίηση γνώσεων σε  Γ΄,Β΄, Α΄ Μηχανικούς Εμπορικού Ναυτικού συμφωνά με την ισχύουσα  σύμβαση STCW 95.
Παρέχει την δυνατότητα προχωρημένων συνθέτων σεναρίων , λήψη διαγραμμάτων P.V,ανοιχτών διαγραμμάτων, κατάσταση διαχείρισης κρίσεων μηχανοστασίου πλοίου, έλεγχο στροφαλοφόρου άξονα με δυνατότητα λήψης και μελέτης της καμπύλης αποκλίσεων ( deflection) ,δίκτυα-συνδυασμός δικτύων, αυτοματισμοί ( ρύθμιση-κατανόηση), δυνατότητα ασκήσεων και μελέτης τρόπων οικονομικής εκμετάλλευσης και  βελτιστοποίησης λειτουργίας των μηχανών, διαχείριση (χειροκίνητα και αυτόματα) ηλεκτρικής ενέργειας, emergency χειρισμοί, στοιχεία  μέτρησης διαφόρων  παραμέτρων ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση ασκήσεων θερμικού ισολογισμού.
                                                                     Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
     


      ΔΑΝΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
      Διευθυντής Σχολής
              ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
      Α΄ Μηχανικός Ε.Ν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήλωση του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΕΛΟΥ,υποψήφιου στο εσωκομματικό δημοψήφισμα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Προσκόπων στον Αριούσιο