Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Χωρίς σωσίβιο ο κ. Παυλίδης που αρνείται να παραιτηθεί

Χωρίς σωσίβιο ο κ. Παυλίδης που αρνείται να παραιτηθεί

8

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 4 Απριλίου 2009 

 

 Ο κ. Παυλίδης μετά τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή για την υπόθεση του εφοπλιστή Μανούση άφησε να εννοηθεί από το βήμα της Ολομέλειας ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση επιδότησης άγονων γραμμών, μετά την εισαγγελική παραγγελία που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Α. Παυλίδης: Δεν εκτίθεμαι, δεν φοβούμαι, δεν απολογούμαι.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και αναμένεται να υπερψηφιστεί καθώς η κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της και κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Να σημειωθεί ότι για την έγκριση της πρότασης απαιτούνται τουλάχιστον 151 θετικές ψήφοι.


Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής έχουν ταχθεί επίσης τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τήρησε επαμφοτερίζουσα στάση καθώς δήλωσε σχετικά: «η χρονική συγκυρία είναι εξίσου ύποπτη με την ουσία. Το ΠΑΣΟΚ είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει η διαδικασία από τον περασμένο Νοέμβριο. Σαφώς πρέπει να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση όχι, όμως, εις βάρος της προεκλογικής ατζέντας».


 
Σε περίπτωση που συγκροτηθεί, η επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του Αριστοτέλη Παυλίδη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση που φέρεται να τελέστηκε από τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Παναγιώτη Ζαχαρίου εις βάρος του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της εταιρείας SAOS Φώτη Μανούση.


Τα μέλη της επιτροπής θα είναι 12 και θα έχουν τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ενώ ο κ. Παυλίδης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε περίπτωση που το επιθυμεί ο ίδιος. Οι εξουσίες της επιτροπής δεν αναστέλλονται, πάντως, με τη λήξη της συνόδου αλλά παύουν σε περίπτωση διάλυσης της Βουλής.


Στην περίπτωση αυτή και εφόσον δεν έχει κατατεθεί σχετικό πόρισμα η επόμενη Βουλή θα ορίσει νέα επιτροπή κατά την πρώτη τακτική σύνοδό της με αντικείμενο τη συνέχιση της υπόθεσης.


Ο κ. Παυλίδης μετά τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή άφησε να εννοηθεί από το βήμα της Ολομέλειας ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Τόνισε, δηλαδή, ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει τα 35 χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική «για τον Μανούση».


Σημειώνεται, πάντως, ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή κατόπιν ενεργειών του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η δικογραφία είχε διαρρεύσει στις εφημερίδες πριν φτάσει στη Βουλή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό παζάρι στον Κήπο από τη ΣΕ Οδηγισμού
Επόμενο άρθροΤουρνουά μπριτζ τον Ιούνιο στη Χίο