Αρχική Green Life Διαδρομές Ενημέρωση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, από βουλευτή Γ....

Ενημέρωση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, από βουλευτή Γ. Κοσμίδη

9

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαΐου θα μπορούν οι δικαιούχοι του Οργανισμού να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών.
Το πρόγραμμα αφορά 170.000 δικαιούχους και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 25.250.000 ευρώ. Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31-12-2009.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, στους οποίους έχουν ήδη αποσταλεί ενημερωτικά φυλλάδια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. ή να απευθυνθούν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Νομού. Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του. (Εκτός από τα Δελτία για το εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο και τα Δελτία 4ήμερων κρουαζιέρων, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).
Δικαιούχοι των προγραμμάτων:
* Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
* Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων.
* Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης).
* Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).
* Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.
Για πρώτη φορά εφέτος, μπορούν να συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι χήρες και τα ορφανά.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:
-Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητα,
-Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα – σε ισχύ για το έτος 2009, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν  να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας. 
-Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου
-Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.
Παραλαβή Δελτίων:
-Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα
-Τα Δελτία της Κύπρου και των Κρουαζιέρων θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή.Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Aξιωματικών E.N.: Tις διαφορές με εργοδοσία τις λύνουν οι ναυτικοί
Επόμενο άρθροΑκολουθία Ιερού Νιπτήρος