Αρχική Πολιτισμός Μεγάλη Παρασκευή εκδήλωση στην Καλαμωτή

Μεγάλη Παρασκευή εκδήλωση στην Καλαμωτή

16

 Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, μετά τη Θεία Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου, ο Σύλλογος Καλαμωτουσίων Αττικής μας προσκαλούν στη μεσαιωνική Καλαμωτή, στα Μαστιχοχώρια, για να συνδέσουμε τα Πάθη του Θεανθρώπου με την καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπινου πόνου σε μια μουσική συνάντηση με τον εύγλωττο τίτλο «Συμβολισμοί».
      Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Περαντάκος και η Μαρία Καναβάκη θα ερμηνεύσουν υπό το φως των κεριών τραγούδια μεγάλων ποιητών και συνθετών –Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και άλλων- με τη συνοδεία ενός πιάνου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης οι ιεροψάλτες Γιάννης Δημητρούλης, Κώστας Παραδείσης, Κώστας Λημναίος και Ηρακλής Μελανδρινός, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν το ιδιόμελον «τον ήλιον κρύψαντα», τροπάριο ψαλλόμενο μετά την Περιφορά του Επιταφίου.
      Ο λόγος, η μουσική και η επιβλητική ατμόσφαιρα μιας μικρής πλατείας του χωριού κοντά στο ναό της Κάτω Παναγιάς θα συνδέσει το θρησκευτικό συναίσθημα με τα ανθρώπινα συναισθήματα στην αναμονή για το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης, σημειώνει στην πρόσκλησή του ο Σύλλογος των Καλαμωτουσίων Αττικής που δεν ξεχνά ποτέ το χωριό του.
     

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: 11/12/15-4
Επόμενο άρθροΚΑΛΛΙΟΠΗ: «Fin Amor» τη Νέα Δευτέρα & Τρίτη