Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΙΞ: ελεγχόμενη η απόσυρση Φαρμάκων

ΕΛΙΞ: ελεγχόμενη η απόσυρση Φαρμάκων

7

 Μετά από συζήτηση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΕΛΙΞ» και μετά από ενέργειες του μέλους μας  Κου Μαρή Γεωργίου ,Φαρμακοποιού-Υγιεινολόγου σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου Κου Νικολαϊδη Θεόδωρου και του Διοικητή του Σκυλίτσιου Νοσοκομείου Χίου Κου Ξενάκη Ιωάννη υλοποιείται η απόσυρση των φαρμάκων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες ή ιδρύματα και που έχουν λήξει ή δεν χρειάζονται πλέον .
Το δίκαιο αίτημα της απόσυρσης των φαρμάκων είχε κατά καιρούς απασχολήσει τον τοπικό τύπο και την χιακή κοινωνία . Μέχρι τώρα τα σκευάσματα αυτά κατέληγαν ανεξέλεγκτα στα σκουπίδια με αποτέλεσμα να ρυπαίνουν το περιβάλλον και τους ζωντανούς οργανισμούς του νησιού μας με άγνωστες συνέπειες .
Τώρα πλέον θα υπάρχουν κάδοι απόσυρσης στα περισσότερα φαρμακεία του νησιού όπου θα παραδίδονται από το κοινό και θα πηγαίνουν για απενεργοποίηση σε ειδικό εργοστάσιο με την φροντίδα του Σκυλίτσιου Νοσοκομείου .
Καλούμε όσους έχουν φάρμακα που δεν χρειάζονται ή έχουν λήξει να τα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους απόσυρσης στα φαρμακεία και όχι στα σκουπίδια .Το όφελος για της υγεία, την δική μας αλλά και των επόμενων γενεών, θα είναι μεγάλο . 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΕΛΙΞ» ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες φαρμακοποιούς καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή .


                                                                                        Με Τιμή                                                                            Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΥΓ. Είμαστε ευγνώμονες για την αναντικατάστατη συμβολή σας στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την δημοσίευση των δελτίων τύπου του «ΕΛΙΞ» . 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Aξιωματικών E.N.: Tις διαφορές με εργοδοσία τις λύνουν οι ναυτικοί
Επόμενο άρθροΑκολουθία Ιερού Νιπτήρος