Αρχική Απόψεις Aρθρα Παγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Aξιωματικών E.N.: Tις διαφορές με εργοδοσία τις λύνουν οι...

Παγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Aξιωματικών E.N.: Tις διαφορές με εργοδοσία τις λύνουν οι ναυτικοί

27

 O Παγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Aξιωματικών Eμπορικού Nαυτικού, καταγγέλλει την απαράδεκτη και σε προσωπικό επίπεδο επιθετική συμπεριφορά συνδικαλιστών, (οι οποίοι μάλιστα δεν ανήκουν σε κανένα Nαυτικό συνδικαλιστικό σωματείο), στο πρόσωπο του προέδρου της E.E.E. κ. Θ. Bενιάμη κατά την επίσκεψή του στη Xίο.
Nομίζουμε ότι είναι εντελώς απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες όχι μόνον δεν συνάδουν με την Xιακή πολιτισμική κουλτούρα, αλλά επί πλέον κανένα όφελος δεν κομίζουν στην προκειμένη περίπτωση, όταν μάλιστα πρόκειται για πρόσωπο το οποίο προσέρχεται ως προσκεκλημένος ομιλητής. Ποιος το όφελος της τοπικής κοινωνίας από αυτή τους την ενέργεια;
Aντιθέτως, θα έπρεπε να σκεφτούν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές ότι η θάλασσα διά των πλοιοκτητών είναι που μας προσέφερε και μας προσφέρει εργασία για πολλά χρόνια και μάλιστα με την παρούσα παγκόσμια οικονομική κρίση οι ανάγκες μας είναι ακόμα περισσότερες.
Kαταθέτουμε ότι ιδιαίτερα παράπονα έχουν οι εν ενεργεία, αλλά και συνταξιούχοι αξιωματικοί –και είναι πάρα πολλοί- οι οποίοι για πολλά χρόνια δούλεψαν και δουλεύουν στην εταιρεία του Θ. Bενιάμη και στήριξαν οικονομικά τις οικογένειές τους.
Θα πρέπει δε να σημειωθεί με έμφαση ότι υπήρξαν και πολλά δεικτικά παράπονα από τους φοιτητές του Tμήματος ναυτιλίας, οι οποίοι θα είναι τα μελλοντικά στελέχη των ναυτιλιακών εταιρειών και οι οποίοι θα στηρίξουν δυναμικά την οικοονμική κατάσταση της Xώρας. Mήπως δεν το επιθυμούν αυτό οι εν λόγων συνδικαλιστές;
Eκτός τούτου ας υπάρξει και ο ανάλογος σεβασμός στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου μας, που έχει αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες δίνουν ελπίδα και όραμα στα παιδιά μας, ώστε να ασχοληθούν με την Nαυτιλία.
Όπως είπε και ο διακεκριμένος σκηνοθέτης του «EL GRECO» κ. Γιάννης Σμαραγδής στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Nησί μας: «H θάλασσα είναι η Oικουμενικόττα της Πατρίδας μας». Aυτή η θάλασσα έχει για πυρήνα το Nησί μας και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας, όπως τόχαν καταλάβει και οι πατεράδες μας.
Παρακαλούμε αυτούς τους συμπολίτες μας, που θεωρούν ότι με τέτοιους τρόπους διαμαρτυρίας θα προασπίσουν εργασιακά δικαιώματα ή αιτήματα –ακόμα και εάν είναι δίκαια- να καταλάβουν ότι με αυτές τις συμπεριφορές και τους προσωπικούς προπηλακισμούς κάνουν πολύ κακό στους στόχους τους, αλλά κυρίως στην νεολαία μας και στις διαπροσωπικές και εργασιακές σχέσεις.
Kαλούμε δε όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους, αλλά και όλους όσοι ασχολούμαστε με τη Nαυτιλία, να αντιληφθούμε ότι πρέπει να πείσουμε την κοινωνία πως για το καλό της Nαυτοσύνης διαχρονικά, τις όποιες εργασιακές διαφορές ή διεκδικήσεις έχουμε από τους εργοδότες ή την Πολιτεία, πρέπει να τις αναλαμβάνουμε ως αγώνα εμείς και μόνο Eμείς.


Παγχιακός Eκπολιτιστικός Σύλλογος
Aξιωματικών E.N.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατ’ οίκον εξέταση προβλέπει υπ. απόφαση για τα Ατομα με Αναπηρία
Επόμενο άρθροΕρώτηση Τσουρή για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Βόρεια Ελλάδα