Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση Ενωσης Χημικών για το μάθημα της Χημείας- επιστολή στον Πρύτανη ΕΜΠ

Παρέμβαση Ενωσης Χημικών για το μάθημα της Χημείας- επιστολή στον Πρύτανη ΕΜΠ

10

 Μυτιλήνη    16-3-2009
Αρ. πρωτ. : 41


ΠΡΟΣ :
κ. Κ. Μουτζούρη, Πρύτανη Ε.Μ.Π.
Ηρώων Πολυτεχνείου 9
Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου
15780


Αξιότιμε Πρύτανη του Ε.Μ.Π., κύριε Κώστα Μουτζούρη,


Για την πολύ ουσιαστική παρέμβασή σας στον «δημόσιο διάλογο», που διεξάγεται στη χώρα μας με θέμα το εκπαιδευτικό σύστημα, με την οποία τονίζετε την ανεπαρκή εκπαίδευση των μαθητών της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στο μάθημα της Χημείας, σας ευχαριστούμε θερμά, γιατί επιβεβαιώνετε με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.


Οι ανεπιφύλακτες διαπιστώσεις σας, περί φοιτητών προερχόμενων από την Τεχνολογική κατεύθυνση της Β΄βάθμιας, με ελλιπείς γνώσεις Χημείας και αδυναμία ανταπόκρισης στη  διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας στην τριτοβάθμια, εκφράζουν εύγλωττα την αγωνία σας ως Πρυτάνεως σε ένα από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της χώρας μας. Από την πλευρά μας, ευελπιστούμε ότι θα τύχουν αρμοδίως της προσήκουσας προσοχής κατά τους τεκταινόμενους σχεδιασμούς. Ομοίως ελπίζουμε και για τις ουσιαστικές προτάσεις σας που αφορούν στο μάθημα της Χημείας.


Η απάντηση στην επιστολή σας, του προέδρου και συντονιστή του «δημόσιου διαλόγου», Καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη, την οποία είχε την ευγένεια να μας εγχειρίσει ο Χημικός, κ. Παναγιώτης Χατζηβασιλείου, συνιστά τουλάχιστον μήνυμα ευοίωνο.


Σας βεβαιώνουμε επίσης κύριε Πρύτανη, ότι οι προτάσεις σας θα προστεθούν ή θα ενσωματωθούν στο σχέδιο αναλυτικής πρότασης, που έχει ήδη επεξεργαστεί το Τμήμα Παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, όπως όφειλε και έχει αναρτήσει στον ιστοτόπο www.eex.gr, αναμένοντας την τελική διαμόρφωσή του.


Ευελπιστώντας για την κατανόηση και υιοθέτηση του αυτονόητου, για το καλό των νέων μας, άρα και του τόπου μας γενικότερα, διατελούμε στη διάθεσή σας,


με εκτίμηση
Για τη Δ.Ε.
της Ε.Ε.Χ./Π.Τ.Β.Αιγαίου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΟΛΥΧΝΙΑΤΗΣ ΗΛΙΑΣ                                  ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝηρέας: τι μέλλει γενέσθαι- συνέντευξη Αρ. Μπελλέ
Επόμενο άρθροΚαταδίκη για τους ρουκετατζήδες