Αρχική Απόψεις Aρθρα Πέτρος Τζούμας: Αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον των ατόμων με αναπηρία

Πέτρος Τζούμας: Αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον των ατόμων με αναπηρία

28

 Εδώ και αρκετά χρόνια, οι φορείς των ατόμων με αναπηρίες έχουν κατανοήσει ότι η επίτευξη των στόχων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων του χώρου αυτού περνάνε μέσα από την ενότητα και την κοινή διεκδίκηση των αιτημάτων του Αναπηρικού Κινήματος. Άλλωστε γι αυτό ιδρύθηκε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορειοανατολικού Αιγαίου. Αυτή η ενωτική και δυναμική διεκδίκηση πρέπει να συνεχιστεί για να πετύχουμε τους στόχους του Αναπηρικού κινήματος.
      Το μέρος αυτό που εμπλέκετε στο χώρο της Αναπηρίας πρέπει κάποιοι να το αφήσουν μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες ή κάθε άλλου είδους σκοπιμότητες που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούν τα πραγματικά προβλήματα που έχει σήμερα ο χώρος αυτός.
      Η αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες στη μονάδα του Κοφινά, πλήγωσε πρωτίστως εμάς,  τους γονείς και τα παιδιά μας και πιστεύω τους ίδιους τους εργαζομένους, που το έκαναν με βαριά καρδιά. Αφού παραμένουν εδώ και επτά μήνες απλήρωτοι.
      Εκείνο που έχω να προτείνω είναι να πάψουμε να βράζουμε στο ζουμί μας, να πάψουμε να αντιπαρατεθόμαστε μεταξύ μας (φορείς-εργαζόμενοι- κόμματα- τοπικές αυτοδιοικήσεις) πρέπει όλοι οι παραπάνω να συνεργαστούμε, να επισκεφτούμε αυτούς που μας δημιούργησαν το πρόβλημα και να απαιτήσουμε να μας το λύσουν. Μια λύση φυσικά που μπορεί να μην είναι αυτή που επιθυμούμε.
      Για εμάς τους φορείς του Αναπηρικού κινήματος, για εμάς τους γονείς, λύση είναι τις δομές αυτές να τις χρηματοδοτεί το κράτος μόνιμα και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με αυτόν τον τρόπο χρηματοδότησης πιστεύουμε ότι θα εξαλειφτεί ένα μεγάλο μέρος του φαύλου κύκλου της λειτουργίας των δομών αυτών, δίνοντας την ευκαιρία στα άτομα αυτά και στις οικογένειες τους για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα όπως για όλους ανεξαρτήτως τους Έλληνες. Μια καθημερινότητα που αρμόζει σε μια πολιτισμένη χώρα.
      Μια χώρα που σέβεται τελικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά και προπάντων στο χώρο της αναπηρίας, στο σύνολο των ανθρώπων με τα πολλαπλά προβλήματα. Εμείς προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να παλέψουμε για να φτάσουμε κάποια στιγμή στο επίπεδο των υπηρεσιών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
      Βέβαια προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε παιδεία και νοοτροπία και να πάψουμε  να πιστεύουμε ότι κάποιος πολιτικάντης πίσω από κάποια πόρτα σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα μας λύση τα χρόνια προβλήματα του χώρου αυτού.
      Είναι δύσκολα αυτά που λέω , δεν μπορούν να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη πρέπει όμως να κάνουμε την αρχή για να δείξουμε ότι σεβόμαστε τον εαυτό μας , αυτούς που εκπροσωπούμε και τελικά την κοινωνία που μας παρακολουθεί.


Τζούμας Πέτρος
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες.  


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝηρέας: τι μέλλει γενέσθαι- συνέντευξη Αρ. Μπελλέ
Επόμενο άρθροΚαταδίκη για τους ρουκετατζήδες