Αρχική Νέα Τοπικά Ανάγκη αντισεισμικών πρωτοβουλιών- Υπόμνηση ΤΕΕ Β/Α Αιγαίου

Ανάγκη αντισεισμικών πρωτοβουλιών- Υπόμνηση ΤΕΕ Β/Α Αιγαίου

5

 Στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου  μέχρι τις 2 Μαΐου θα παραμείνει η έκθεση με υλικό  από το Βιβλίο της Αρχιτέκτονος  Μαρίας  Ξύδα  «Βοτσαλωτές Αυλές της Χίου», που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο στις 11 Απριλίου. Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ, και με ομιλητή το συγγραφέα –μαθηματικό Τεύκρο Μιχαηλίδη.
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, ο πρόεδρος  του ΤΕΕ Β/Α Αιγαίου, Παναγιώτης Πιττός αναφέρθηκε στον τραγικό σεισμό της  Ιταλίας.
Απευθύνθηκε στην ελληνική Πολιτεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΒΑ Αιγαίου υπενθυμίζοντας τις συνεχείς από ετών προειδοποιήσεις του ΤΕΕ για την εθνική ανάγκη ελέγχου και σταδιακής ενίσχυσης των σεισμικώς πιο εύτρωτων παλαιότερων δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων.
Το ΤΕΕ με το πρόγραμμα ΕΠΑΝΤΥΚ/ΤΕΕ έχει λεπτομερέστατα περιγράψει τις απαιτούμενες συγκεκριμένες θεσμικές αποφάσεις της Πολιτείας σε νομικά διοικητικά και χρηματοδοτικά ζητήματα, ενώ παράλληλα έχει περιγράψει τους βαθμούς διακινδύνευσης ανά περιοχή της Επικράτειας για διάφορες κατηγορίες παλαιότερων κτιρίων.
Τώρα δίνεται άλλη μια τραγική υπόμνηση της ανάγκης για την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Συγκεκριμένα  το ΤΕΕ προτείνει την επείγουσα σύσταση ολιγομελούς Επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών, με δεδομένο ότι έχει και την ευθύνη της Πολιτικής προστασίας (και με όποιες ενδεχομένως διυπουργικές συνεργασίες  απαιτούνται), προκειμένου να εισηγηθεί τις απαιτούμενες θεσμικές μεταβολές για τις οποίες έγινε λόγος πιο πάνω. Ο φάκελος ολόκληρης της σχετικής προεργασίας που έγινε στο ΤΕΕ, βρίσκεται στη διάθεση της Επιτροπής.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝηρέας: τι μέλλει γενέσθαι- συνέντευξη Αρ. Μπελλέ
Επόμενο άρθροΚαταδίκη για τους ρουκετατζήδες