Αρχική Νέα Τοπικά Καταδίκη για τους ρουκετατζήδες

Καταδίκη για τους ρουκετατζήδες

15


 

 Ως καταδίκη του εθίμου και όχι των 4 νεαρών που συνελήφθηκαν την Πρωταπριλιά, θεώρησαν οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι στο Δικαστήριο της Χίου την καταδικαστική απόφαση.
   Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά από πολύωρη συνεδρίαση καταδίκασε τους 4 νεαρούς σε 9 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και δικαίωμα έφεσης καθώς και με 400 € χρηματικό πρόστιμο για τις κατηγορίες της παράνομης κατασκευής και κατοχής βεγγαλικών.
   Οι αντιδράσεις μετά την απόφαση ήταν έντονες από την πλειοψηφία του κόσμου που χαρακτήριζαν απαράδεκτη την απόφαση. Ακολούθησε συγκέντρωση των ρουκετατζήδων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης, μετά από σχετικό κάλεσμα του Δημάρχου Γιάννη Μαλαφή με την παρουσία δημοτικών συμβούλων από όλες τια παρατάξεις καθώς και νομαρχιακών.
   Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκε η άποψη ότι δεν πρέπει να πέσει φέτος ούτε μία από τις 50.000 και πλέον ρουκέτες που έχουν κατασκευαστεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
   Η αντίθετη θέση είναι ότι το έθιμο δεν πρέπει να σταματήσει και ότι καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να το σβήσει αφού χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1890.
   Τελικά τα συνεργεία των ρουκετατζήδων αποφάσισαν να συζητήσουν μόνοι τους το θέμα και να ανακοινώσουν την όποια απόφασή τους το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκκληση για αίμα
Επόμενο άρθροΜεγάλη Παρασκευή εκδήλωση στην Καλαμωτή