Αρχική Νέα Τοπικά Το καλύτερο νησιωτικό τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στη Χίο!

Το καλύτερο νησιωτικό τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στη Χίο!

61

 Ως το καλύτερο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ σε ολόκληρο το Αιγαίο βραβεύτηκε το Τμήμα της Χίου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Τεχνικών ΟΤΕ που έγινε το προηγούμενο Σάββατο, 28 Μαρτίου, στην Αθήνα!
     Συγκεκριμένα οι τεχνικοί της Χίου βγήκαν πρώτοι με βάση τα πληροφοριακά δίκτυα σε Β. Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη και Αργοσαρωνικό, σε μια σειρά τεχνικών στοιχείων όπως στο πόσο γρήγορα αίρονται βλάβες του δικτύου ή στο πόσο γρήγορα εγκαθίστανται νέες συνδέσεις.
     Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος στον ΟΤΕ Χίου Στέλιος Γαλανός, εξαίροντας τη δουλειά των συναδέλφων του.
     Εν τω μεταξύ μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για όλη τη Βόρεια και Δυτική Χίο. Συγκεκριμένα με βάση την τεχνική μελέτη, του ίδιου Τεχνικού Τμήματος που βραβεύτηκε, δημοπρατήθηκε έργο από τον ΟΤΕ περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά την τοποθέτηση δικτύου μήκους 127 χιλιομέτρων!
     Συγκεκριμένα θα ξεκινά από τα Καρδάμυλα και θα προχωρά σε Καμπιά, Λεπτόποδα- Άγιο Γάλα- Βολισσό- Λιθί μέχρι και Μεστά. Η διάρκεια του έργου υπολογίζεται σε 1,5 περίπου χρόνια. Αξίζει όμως η αναμονή αφού όλες αυτές οι περιοχές πέρα της καλυτέρευσης των τηλεπικοινωνιών, θα αποκτήσουν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το γεγονός ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως για παράδειγμα της Αμανής που πριν από 2 περίπου χρόνια είχαν διαμαρτυρηθεί για τις ελλιπείς υπηρεσίες που έχουν από τον Εθνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών.
     «Μελλοντικά θα καταργηθούν οι ασύρματες συνδέσεις», μας είπε ο κ. Γαλανός τονίζοντας ότι σε κάθε χωριό θα μπει μια μονάδα κουτί και θα δίνεται η δυνατότητα για γραμμές ADSL, άρα και γρήγορο ιντερνέτ.
     Θα καταργηθεί επίσης η ασύρματη ζεύξη με Βολισσό, ενώ Καρδάμυλα και Βολισσός θα μπουν σε δακτύλιο έτσι ώστε αν σημειωθεί βλάβη να λειτουργεί η αντίστροφη κατεύθυνση.
    

του Θοδωρή Πυλιώτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι του χρόνου την Πρωταπριλιά!
Επόμενο άρθροΔιάλεξη ΤΕΔΚ με Μ. Χαραλαμπίδη