Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Ν.Α. Χίου σε άρθρο Δ. Μυλωνάδη για υδρευτικό

Απάντηση Ν.Α. Χίου σε άρθρο Δ. Μυλωνάδη για υδρευτικό

18

 Απάντηση Ν.Α. Χίου σε δημοσίευμα


Με επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματά του στον τοπικό τύπο ο κ. Δ. Μυλωνάδης επιχειρεί να απαξιώσει το αξιόλογο πράγματι έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στο Νομό μας για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος. Παρά τις τεκμηριωμένες απαντήσεις, που κατά καιρούς έχει λάβει επιμένει στα ίδια στοιχεία παραπληροφόρησης γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τα κίνητρα και τη σκοπιμότητά του.
Σε πρόσφατο (13/6/2009) άρθρο του  επιχειρεί να απαξιώσει συνολικά τον υλοποιούμενο νομαρχιακό σχεδιασμό για τη μεταφορά των νερών της Βορειοανατολικής Χίου και να χαρακτηρίσει «άχρηστη» τη λιμνοδεξαμενή Φυρόλακκα.
Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει. Κι αυτό γιατί:
* Είναι ήδη γεγονός η μεταφορά νερού από τη ΒΑ Χίο, αφού ήδη από τους μήνες Δεκέμβριο έως Ιούνιο το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ τροφοδοτείται με νερό από τη ΒΑ Χίο.
* Το Φράγμα Σαραπειού οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, παρά τη στενότητα οικονομικών πόρων. Πρόσφατα «άνοιξε» το υδρευτικό μέτρο του ΕΣΠΑ όπου θα υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση για χρηματοδότηση. Αν βέβαια η Περιφέρεια είχε εντάξει το έργο στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου όπως από τον Αύγουστο του 2008 είχαμε ζητήσει το έργο θα ήταν σήμερα ολοκληρωμένο (Κυρίως Φράγμα, μεταφορά νερού Ρίνας, ταχυδιυλιστήριο).
* Μια απλή επιτόπια επίσκεψη στη λιμνοδεξαμενή Φυρόλακκα αποδεικνύει ότι υπάρχουν προς διάθεση αρκετές χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού. Το ερώτημα είναι πότε ο υπεύθυνος φορέας (Δήμος Χίου) θα αναλάβει την ευθύνη για τη μεταφορά τους.
Αλλά η κακοπιστία του κ. Δ. Μυλωνάδη αποδεικνύεται και από δυο επιπρόσθετα στοιχεία:
1. Αποσιωπάται εντελώς η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου υδρευτικού έργου σε επίπεδο Νομού, του Φράγματος Κατράρη, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
2. Στο βεβαρυμμένο θέμα του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, ο κ. Μυλωνάδης με παλιότερο δημοσίευμα του, θεώρησε το έργο «σχεδόν τελειωμένο» τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι το έργο είναι ημιτελές, με πολλά προβλήματα στην ολοκλήρωσή του, αφού ούτε και το ίδιο το Υπουργείο γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.


Κλείνοντας υπογραμμίζουμε ότι η αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος της Χίου έχει ανάγκη από υπεύθυνο σχεδιασμό, μεθοδική προσπάθεια και μεγάλα έργα και όχι από επαναλαμβανόμενους παντογνώστες. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαμμένα 5 στρέμματα στου Γρου
Επόμενο άρθροΚώστας Βούκουνας: Για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου