Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία επιχειρηματιών για τα απλήρωτα τιμολόγια, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων...

Διαμαρτυρία επιχειρηματιών για τα απλήρωτα τιμολόγια, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων μονάδων της ΔΕΗ

16

 

 

Ένα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή ασφάλεια της Χίου και την διασφάλιση των αναπτυξιακών προοπτικών έγινε με τη λειτουργία δύο νέων μονάδων που ανεβάζουν τη συνολική ισχύ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 80 ΜW όταν η ανώτατη κατανάλωση στο νησί φθάνει τα 61 ΜW.Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Κώστας Μουσουρούλης σημείωσε ότι τρεις είναι οι στόχοι με την επένδυση των δύο νέων μονάδων στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ Χίου: η δημιουργία εφεδρείας στο νομό, μια πιο φιλική προς το περιβάλλον μονάδα και αξιοπιστία των δικτύων.
   «Με ήσυχο το κεφάλι από πλευράς παραγωγής φεύγω από τη Χίο» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος.
   Για ενεργειακή θωράκιση του νομού έκανε λόγο και ο Νομάρχης Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, επισημαίνοντας όμως στους δύο επισκέπτες ότι μπορεί να έχουμε μηχανήματα, όμως τα μηχανήματα για να δουλέψουν χρειάζονται ανθρώπους τονίζοντας τη μείωση προσωπικού.
  
   Διαμαρτυρία εμπόρων
   Πάντως 17 Χιώτες επιχειρηματίες διαμαρτύρονται έντονα διότι η κορεάτικη εταιρεία που τοποθέτησε τις μηχανές ηλεκτροπαραγωγής, δουλεύοντας ως υπεργολάβος, έχει αφήσει φέσι 500.000 ΕΥΡΩ!
   «Η μία μηχανή δουλεύει με τα δικά μας χρήματα», είπαν χαρακτηριστικά για να λάβουν τη διαβεβαίωση από τον κ. Αθανασόπουλο ότι το χρέος που έχει απομείνει «θα τακτοποιηθεί το συντομότερο».
  

Αντίθετα τα στελέχη της ΔΕΗ και του υπ. Ανάπτυξης δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο για το γεγονός ότι μία Χιώτισσα δημοσιογράφος η Αγγελική Χατζηδημητρίου βρίσκεται σήμερα καθηλωμένη με τετραπληγία και αλαλία σε αναπηρικό αμαξίδιο, ύστερα από την βίαιη επίθεση που δέχτηκε από άντρα της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης όταν πριν από 40 μήνες περίπου, προσπάθησε να κάνει ρεπορτάζ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
   Το γεγονός θύμισαν όμως οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο την ώρα των εγκαινίων.