Αρχική Νέα Τοπικά Γιώργος Χρίτης: εγκατάλειψη Δήμου Αμανής από το Σύστημα Υγείας

Γιώργος Χρίτης: εγκατάλειψη Δήμου Αμανής από το Σύστημα Υγείας

14


 

 Τα όρια της ανοχής ξεπέρασε η επαναλαμβανόμενη εικόνα συνωστισμού δημοτών μας στο κατ’ ευφημισμό Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού τις τελευταίες μέρες, δίχως να υπάρχει σ’ αυτό ίχνος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μετά την άδεια που δόθηκε στο μοναδικό υπηρετούντα ιατρό. 
Ήρθε σαν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι σε μια χρόνια πολιτική εγκατάλειψης του Συστήματος Υγείας μιας περιοχής που αντιθέτως χρήζει πολλαπλάσια υγειονομική φροντίδα και θωράκιση, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της.
Στο Πολυδύναμο, στους τίτλους, Ιατρείο της Βολισσού:
• υπηρετεί ένας και μόνο παθολόγος, ο οποίος συχνά αποσπάται για να καλύψει άλλες έκτακτες ανάγκες στο νομό.
• νοσηλεύτρια, αν και έχει επίσημα προσληφθεί, δεν έχει πατήσει ούτε μια φορά το πόδι της σ’ αυτό.
• το ασθενοφόρο που χρηματοδοτήθηκε από κοινού από Δήμο Αμανής και Νομαρχία, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, έχει σκαλώσει εδώ και μήνες στις διαδικασίες  προμήθειας του από το «Σκυλίτσειο» και σύντομα θα κλείσει έτος από την εκκίνηση των διαδικασιών.
• ο Δήμος καλείται να πληρώνει τυχόν ζημιές ή απαραίτητες μετατροπές στο ακίνητο που το φιλοξενεί, καλή τη πίστη, αν και το Νοσοκομείο όφειλε να είναι υπεύθυνο για τη στέγαση του Ιατρείου.
Σε όλα αυτά είναι απαραίτητο να προστεθεί ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη 19 διασκορπισμένων δημοτικών διαμερισμάτων, με πληθυσμό που υπερβαίνει κατά πολύ το μ.ο. ηλικίας όλων των υπολοίπων Δήμων του νομού, έχει αφεθεί σε τρεις αγροτικούς ιατρούς, με εύλογα κενά στην παρουσία τους κατά τους μήνες λήξης του αγροτικού τους μέχρι την αντικατάστασή τους και την εφημερία μόνο ενός κάθε Σαββατοκύριακο. Αντιλαμβάνεται καθένας ότι η παροχή ακόμα και των πρώτων βοηθειών καθίσταται αδύνατη έγκαιρα, όταν παρουσιαστούν δύο ταυτόχρονα περιστατικά στις άκρες του κύκλου της Αμανής.
Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο Αμανής εξουσιοδότησε το δήμαρχο να δημοσιοποιήσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καυτηριάσει με κάθε τρόπο τις πολιτικές εγκατάλειψης της απομακρυσμένης περιοχής μας από το Σύστημα Υγείας.
Οι υπηρεσιακές δεσμεύσεις ότι σύντομα η κατάσταση θα βελτιωθεί επαναλαμβάνονται εδώ και δεκαετίες ως κακόγουστη φάρσα, για αυτό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζητάμε από τους δύο βουλευτές, το Νομαρχιακό Συντονιστικό Όργανο για θέματα Υγείας, την ΤΕΔΚ Νομού Χίου και το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα άσκησης πίεσης για να απολαμβάνουμε το ελάχιστο στην εσχατιά του ελληνικού Αρχιπελάγους: Την αίσθηση της υγειονομικής ασφάλειας.


Tου ΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΤΗ
Δημάρχου Αμανής

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Νομαρχίας σε άρθρο του Αλ. Γαϊτάνου
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου ΝΕ Χίου ΠΑΣΟΚ