Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νομαρχίας σε άρθρο του Αλ. Γαϊτάνου

Απάντηση Νομαρχίας σε άρθρο του Αλ. Γαϊτάνου

13

 Με αφορμή άρθρο του κ. Αλέκου Γαϊτάνου, επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού ΕΑΚ, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε κατ’ αρχήν τα εξής:

Φαίνεται ότι ο κ. Γαϊτάνος αγχωμένος από τα πρόσφατα αρνητικά για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αναζητά με αγωνία τρόπους για να δηλώσει την παρουσία του.
Για μία ακόμη φορά σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη Ν.Α. Χίου οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι:
Το έργο της Κατασκευής Φράγματος Κόρης Γεφύρι αποτελεί εδώ και δεκαετίες αίτημα της Χιακής κοινωνίας. Η έναρξη της κατασκευής του έδωσε επιτέλους ελπίδα στους Χιώτες πολίτες ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι σήμερα το έργο να εμφανίζει σοβαρότατες καθυστερήσεις, καθώς την κατασκευή του Φράγματος ανέλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντί της Ν.Α. Χίου που ήταν αρχικά φορέας υλοποίησης.
Είναι απορίας άξιο γιατί ενώ το τελευταίο διάστημα που η Ν.Α. Χίου ανακινεί το θέμα πιέζοντας προς όλες της κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση του Έργου, ουδέποτε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ΣΥΝ, ούτε φυσικά ο κ. Γαϊτάνος ως επικεφαλής νομαρχιακής κίνησης, δεν έβγαλαν κάποια ανακοίνωση που να στηρίζει τις προσπάθειες αυτές της Ν.Α. Χίου.
Όσον αφορά τη θέση του κ. Γαϊτάνου για το λιμάνι της Χίου, είναι γεγονός ότι αυτή προκαλεί εντύπωση. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απόπειρα στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής, ακολουθεί τον κ. Μυλωνάδη, ο οποίος είναι γνωστός για την τάση του να εκφράζει εσφαλμένες απόψεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου