Αρχική Απόψεις Aρθρα Πανελλήνια Ενωση Συλλόγων Ερασιτεχνών Αλιέων: Με την ψήφο σας τιμωρείστε τους δυνάστες...

Πανελλήνια Ενωση Συλλόγων Ερασιτεχνών Αλιέων: Με την ψήφο σας τιμωρείστε τους δυνάστες σας

7

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (Π.Ε.Σ.Ε.Α)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ  ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 73 ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ
185 36 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ. ΚΑΙ FAX 210-4185069  ΚΙΝ. 6977562981
E.mail: pe.sea@hotmail.com
http://pesea-omospondia.blogspot.com

 

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΣΑΣ.

Όπως γνωρίζουν 100.000 περίπου Ερασιτέχνες Ψαράδες της χώρας, Ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ που αγωνίζεται γι’ αυτούς επί 21 συνεχή έτη είναι Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (Π.Ε.Σ.Ε.Α) η οποία εάν δεν είχε ιδρυθεί, με την πολιτική που εφάρμοζαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, σήμερα θα αλίευαν ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ.
Δυστυχώς, οι αρμόδιοι Υπουργοί όλων των κυβερνήσεων και γενικά οι 300 βουλευτές της Βουλής, εκτός απ’ ότι είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. Η αδιαφορία τους αυτή είχε έως αποτέλεσμα το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ που έχει σήμερα η Αλιεία στην Χώρα μας.
Η Ομοσπονδία, όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να αγωνίζεται, μπορεί να πιέζει, όμως δεν είναι ούτε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για να μπορεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των 100.000 οικογενειών, που τα μέλη τους ασχολούνται ερασιτεχνικά με την αλιεία.
Υπενθυμίζουμε ότι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, εφαρμόστηκε το Π.Δ. 373/85  που υποβάθμισε ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΨΑΡΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΗ!!! Επί των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αν υπήρχε Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ θα μπορούσε να επιτραπεί στον ερασιτέχνη ψαρά να αλιεύει με 200 μέτρα δίχτυ όταν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. αλίευαν με 300-800 μέτρα δίχτυ οι ερασιτέχνες ψαράδες.
Όταν η Ν.Δ ήταν στη αντιπολίτευση, 81 Βουλευτές της μεταξύ των οποίων ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ και ο κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ, σε ερώτηση στην Βουλή είχαν υποστηρίξει τους ερασιτέχνες ψαράδες.
Είχαμε λοιπόν πιστέψει όλοι οι ερασιτέχνες ψαράδες ότι όταν η Ν.Δ. αναλάβει την εξουσία, θα ικανοποιούσε τα αιτήματα μας. Όμως, για μία ακόμη φορά ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ. Έτσι λοιπόν, όταν ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, ενώ και μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου του κ.ΑΥΓΟΥΛΑ, τον είχαμε ενημερώσει και του είχαμε υποδείξει με την εμπειρία μας ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ για να χρησιμοποιήσει στη Ε.Ε. προτού υπογραφεί ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1967/2006 της Ε.Ε. με τον οποίο απαγορεύθηκε ΤΟ ΔΙΧΤΥ στους ερασιτέχνες ψαράδες, ΑΥΤΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ. Όταν ανέλαβε πάλι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ, όταν η διοίκηση της Ομοσπονδίας συναντήθηκε μαζί του δεσμεύτηκε ότι σε τρείς μήνες ΘΑ ΕΙΧΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. Δυστυχώς και αυτός, όπως και οι άλλοι Υπουργοί μας έδωσαν ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν ο κ. ΚΟΝΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ θα μπορούσε με ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ να είχε επιτρέψει όχι 200 μέτρα δίχτυ, αλλά ακόμη περισσότερα στους ερασιτέχνες ψαράδες. Το ίδιο ισχύει και με τον αντικαταστάτη του Υπουργό τον κ. ΚΩΣΤΑ ΚΙΛΤΙΔΗ.
Οι δύο Υπουργοί είχαν ενημερωθεί από την Ομοσπονδία μας ότι μετά την εφαρμογή του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1967/2006 Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ, για να προστατέψουν τους ερασιτέχνες ψαράδες τους που αλίευαν με ΔΙΧΤΥ, με νομοθετική ρύθμιση τους ενέταξαν σε μία κατηγορία επαγγελματιών αλιέων, χωρίς φυσικά να έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα που έχουν οι επαγγελματίες αλιείς. Στην συνέχεια, αν και η Ε.Ε. έλαβε γνώση αυτού του γεγονότος, δεν υπήρξε ουδεμία επίπτωση για της χώρες αυτές.

Αντίγραφο των Νομοθετικών ρυθμίσεων των δύο κρατών, εδόθη τόσο στους Αρμόδιους Υπουργούς όσο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ συνοδευόμενες με επιστολή διαμαρτυρίας. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά μας, ικανοποίησε ο τότε
Υπουργός κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ τους ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ  τους επαγγελματίες ψαράδες που αλιεύουν ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ!!!  ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. και επιτρέποντας στις μηχανότρατες να αλιεύουν από την ακτή στο 1 μίλι από τα τρία μίλια που ορίζει Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.
Τέλος, υπενθυμίζουμε στους ερασιτέχνες ψαράδες της χώρας ότι και οι 25 Ευρωβουλευτές των πέντε κομμάτων της Βουλής ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
Όπως θα διαπίστωσαν  οι ερασιτέχνες ψαράδες της χώρας, τα κόμματα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε. όσο και στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
Μετά λοιπόν απ’ αυτά υπενθυμίζουμε στους ερασιτέχνες ψαράδες της χώρας ότι παραμονές των εκλογών του 2004 οι Αντιπρόσωποι των μελών Συλλόγων της Ομοσπονδίας ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε αποφασίσει ότι όποιο κόμμα θα έρθει στην εξουσία θα μας βρει αντιμέτωπους ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ εφόσον δεν ικανοποιήσει ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ.
Έτσι λοιπόν είχαμε προειδοποιήσει τον τότε Πρωθυπουργό κ. ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ότι αν δεν ικανοποιήσει το αίτημα των ερασιτεχνών αλιέων θα τον στέλναμε στην αντιπολίτευση. Ο αριθμός των ψήφων δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που τα μέλη τους αλιεύουν ερασιτεχνικά, τιμώρησαν τον κ. ΣΗΜΙΤΗ για την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ που έδειξε.
Αμέσως μετά τις εκλογές του 2004, σε συνέντευξή του σημερινού προέδρου της Ομοσπονδίας κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ στα ΜΜΕ είχε δηλώσει ότι «η Ν.Δ θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τη ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, που οφειλόταν σε σημαντικό βαθμό στην ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ των ερασιτεχνών αλιέων και θα πρέπει να ικανοποιήσει σύντομα τα δίκαια αιτήματά τους. Διαφορετικά, οι ερασιτέχνες αλιείς της χώρας ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.»

Δυστυχώς, ούτε οι συνεργάτες του κ. ΣΗΜΙΤΗ ούτε οι συνεργάτες του κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ έλαβαν  σοβαρά υπόψη τους τους 100.000 περίπου ερασιτέχνες αλιείς της χώρας.
Τέλος, υπενθυμίζουμε στους ερασιτέχνες ψαράδες της χώρας τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η ψήφος τους στις τελευταίες Ευρωεκλογές όταν αποφασίσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα και στα πέντε κόμματα της Βουλής, γιατί οι Ευρωβουλευτές τους ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Με επιστολή στους ερασιτέχνες ψαράδες της χώρας, η Ομοσπονδία ζήτησε να υποστηρίξουν ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ. Παρόλο που η απόφαση αυτή ελήφθη 20 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Γιατί ενώ θα έπρεπε ο αριθμός των ψήφων να είναι μεγαλύτερος στις ηπειρωτικές-ορεινές περιοχές όπου υπάρχουν οι περισσότεροι κυνηγοί, αντίθετα μεγαλύτερα ποσοστά πήρε σε νησιωτικές περιοχές, εκεί δηλαδή που υπάρχουν ερασιτέχνες ψαράδες και ελάχιστοι κυνηγοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι στο Νομό Κυκλάδων στη Σύρο βγήκε τρίτο κόμμα.

Ήρθε λοιπόν πάλι η ώρα να αποδείξουμε και στον κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με την ψήφο μας, ότι Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ και ότι παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους ερασιτέχνες ψαράδες της χώρας να τιμωρήσουν την Ν.Δ. ρίχνοντας στην κάλπη ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ
Μετά λοιπόν από αυτά θα διαπιστώσεις Ερασιτέχνη Ψαρά ότι όπως οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έτσι και ο Κυβερνήσεις της Ν.Δ σκοπό έχουν ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ σου!
      
    

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ;
  

Όπως καταλαβαίνεις, το μέλλον της ερασιτεχνικής αλιείας εξαρτάται από εσένα, ενώ στο μέλλον ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ.
       
Αν θέλεις λοιπόν να δώσεις δύναμη στην Ομοσπονδία που είναι Η ΜΟΝΗ που αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα σου, για να μπορεί να διαπραγματεύεται ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ  με την εκάστοτε κυβέρνηση, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ Ν.Δ.

   ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    


       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: συνάντηση με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου
Επόμενο άρθροΑντώνης Ζαννίκος: Ανοικτή επιστολή στα κόμματα- ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ!