Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Τριαντάφυλλος: Εισήγηση στη Συνέντευξη Tύπου

Κ. Τριαντάφυλλος: Εισήγηση στη Συνέντευξη Tύπου

12

 Δελτίο Τύπου


Συνέντευξη Tύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, 1/10, ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς σε διαχρονικά ζητήματα, που εμποδίζουν τον τόπο μας και την Ελλάδα γενικότερα να ξεφύγει από στεγανά και παλαιολιθικές πρακτικές και που εξακολουθούν να ζητούν λύση.
Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το αεροδρόμιο, το νέο λιμάνι, το φορολογικό σύστημα και η Πανεπιστημιούπολη ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που έθιξε κατά την ομιλία του, αποδεικνύοντας ότι καταλαμβάνουν ήδη την πρώτη θέση στις προτεραιότητές του.


«Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι οποίες δε θα είναι έρμαιο των συμφερόντων των πλοιοκτητών, αλλά θα πρέπει εκεί να επιβάλλονται κανόνες, που θα λειτουργούν υπέρ των πολλών και εις βάρος όσων κερδοσκοπούν στις πλάτες των πολιτών.
Πρέπει να χτυπηθούν ολιγοπώλια και καρτέλ, που επιβάλουν τιμές στα ράφια και ταυτόχρονα κρατούν χαμηλά το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Τραπεζίτες και μεγαλομέτοχοι πρέπει να μπορέσουν ξανά να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην ανάπτυξη αυτού του τόπου. Γιατί ο μικρομεσαίος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος των 700 ευρώ, ο άνεργος, ο μέσος νοικοκυραίος Χιώτης κι Έλληνας έχει καταβάλει περισσότερα από ποτέ, έχει δουλέψει περισσότερο από ποτέ και ωστόσο έχει πληρωθεί λιγότερο από ποτέ.
Δεν αντέχει άλλο ούτε η Ελλάδα, ούτε ο Έλληνας. Και η Χίος δε μπορεί να μένει ξεχασμένη στο περιθώριο του χάρτη των προτεραιοτήτων.
Απέναντι στις πολιτικές του φόβου και της απειλής, εμείς προτάσσουμε τη δύναμη της αλλαγής. Απέναντι στις πολιτικές της ευκολίας και του ταξίματος, εμείς προτάσσουμε τις πολιτικές σκληρής απόφασης, που χτίζεται με συναινέσεις κοινωνικές, με προοπτική για το μέλλον, με θυσίες όλων και όχι των πολλών.

 


Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ η Χίος μας έχει ανάγκη να κοιτάξει το μέλλον κατάματα.
Γιατί χρειαζόμαστε μαρίνα, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού για τον τόπο μας,
Γιατί χρειαζόμαστε νερό και είναι θέμα δημόσιας υγείας και διαφάνειας και είναι θέμα άμεσης πολιτικής η ολοκλήρωση του έργου του φράγματος της Κόρης Γεφύρι, που είναι απαραίτητο ώστε να μην υπεραντλούνται ούτε τα υπόγεια ύδατά μας και ταυτόχρονα να μην υπάρχει αυτό το νερό, που προκαλεί ασθένειες στον πληθυσμό της Χίου.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο και να φτιαχτεί ένα νέο λιμάνι, ως αποτέλεσμα διεκδικήσεων, αποτελεσματικής δουλειάς. Γιατί δε μπορεί να είμαστε το μόνο μεγάλο νησί στο Αιγαίο που έχει το μικρότερο λιμάνι. Αυτές οι υποδομές είναι αυτονόητες υποδομές και πρέπει να γίνουν πραγματικότητα.
Γιατί χρειαζόμαστε μία σύγχρονη και ισχυρή Πανεπιστημιούπολη πρώτον γιατί συγκριτικά με τους άλλους νομούς, οι Χιώτες εισέρχονται κάθε χρόνο πρώτοι στα Πανεπιστήμια και δεύτερον γιατί από δω ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Γιατί χρειάζεται άμεσα να δημιουργηθεί, να κατασκευαστεί και να ξεκολλήσει επιτέλους το δικαστικό μέγαρο.
Γιατί χρειάζεται μια μεγάλη, δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα επιβάλει τους φόρους ανάλογα με τα εισοδήματα και δε θα επιτρέπει σε εκείνους που σήμερα έχουν και έχουν μείνει τα τελευταία χρόνια στο αφορολόγητο και στο απυρόβλητο, να κερδοσκοπούν εις βάρος των πολλών. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ η οικονομία μας έχει ανάγκη από ζέσταμα κι όχι από πάγωμα μισθών και συντάξεων
Γιατί ήρθε για τη Χίο η ώρα να γυρίσει σελίδα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης, επίσκεψη σε Βροντάδο- Ψαρά
Επόμενο άρθροΣύλληψη 2 νεαρών για κατοχή- χρήση ηρωϊνής, μεθαδόνης