Αρχική Green Life Διαδρομές Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Βουλής: συζήτηση για Λουγκάνο και Philoxenia

Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Βουλής: συζήτηση για Λουγκάνο και Philoxenia

18

Σε ελαφρώς έντονο κλίμα συζητήθηκε το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τη συμμετοχή του νομού μας στις τουριστικές εκθέσεις Philoxenia και « Έκθεση Τουρισμού» στο Λουγκάνο της Ελβετίας, στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.
Άνοιξε «αυλαία» διαφωνιών
Αν και όλοι οι συμμετέχοντες είναι θετικοί για τη συμμετοχή της Χίου στην επερχόμενη έκθεση Philoxenia, ωστόσο «οι ασκοί του Αιόλου» άνοιξαν όταν η κα Λύκου, πρόεδρος της ΝΕΤΠ ανέφερε πως λόγω δυσκολίας κάλυψης του αναγκαίου κόστους υπάρχει σκεπτικισμός για την πρόταση του περιοδικού «Αυλαία» να συμπεριλάβει το χιώτικο περίπτερο στο δικό της, ως φιλοξενούμενο.
Εκ διαμέτρου αντίθετοι, οι κ. Δημήτρης Κιτριλάκης, Πρόεδρος ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, και κ. Γιώργος Μισεντζής, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Χίου, εξέφρασαν τη διαφωνία τους τονίζοντας ότι η Χίος πρέπει να παρουσιαστεί αυτόνομα με δικό της περίπτερο καθώς και ότι πρέπει να βρεθούν με κάποιο τρόπο τα απαιτούμενα χρήματα. Συγκεκριμένα ο κ. Κιτριλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν μπορούμε να μαζέψουμε 4000 ευρώ τότε τι κάνουμε;» Στο ήδη τεταμένο κλίμα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η σημασία της συγκεκριμένης έκθεσης, καθώς και το γιατί στην έκθεση της ΔΕΘ υπήρχε τόσο μεγάλη και ομόφωνη προθυμία για συμμετοχή και κάλυψη των σχετικών δαπανών, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για άλλες εκθέσεις…
Philoxenia στο…Λουγκάνο
Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, διάφορες προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι για τη συμμετοχή του νομού στη Philoxenia, κάτι το οποίο δεν έγινε και για την τουριστική Έκθεση στο Λουγκάνο της Ελβετίας, καθώς η χιώτικη παρουσία εκεί είναι de facto προγραμματισμένη.
Η πρόταση στην οποία συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες για την κάλυψη του κόστους του χιώτικου περιπτέρου στη Philoxenia περιλαμβάνει 2000 ευρώ από προσφορά του δήμου Αγίου Μηνά στη ΝΕΤΠ και το υπόλοιπο του κονδυλίου που προορίζεται για την Έκθεση στο Λουγκάνο. Με αυτόν τον τρόπο, υποστήριξαν όλοι, το ελάχιστο ποσό των 3.500 ευρώ που χρειάζεται, θα εξασφαλιστεί.


της Άννας Πιτροπάκη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9 Οκτωβρίου 2009 (dimokratiki.org) 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κουκής: Μα γιατί δεν πανηγύρισαν;
Επόμενο άρθροΑλλαγή Προέδρου στο Ροταριανό Ομιλο